DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS sluit nacompetitie af met ‘heel erg zuur gevoel’

BAS sluit nacompetitie af met ‘heel erg zuur gevoel’
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN – De kansen waren er, maar toch is het BAS dinsdagavond niet gelukt om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Op eigen veld verloren de Biddinghuizenaren met 0-2 van VRC, waardoor het seizoen ten einde is.

Het eerste duel tussen BAS en VRC eindigde in 0-0 en zodoende viel de beslissing dinsdagavond op De Schelp. Voor een aardig aantal toeschouwers konden beide teams weinig spektakel brengen. Zeker in de eerste twintig minuten was het aftasten, waardoor kansen haast niet te noteren vielen.

Redding Westdijk

Toch kwamen er in het eerste bedrijf nog wel enkele hoogtepunten voorbij. BAS-doelman Sander Westdijk verrichte een magistrale redding en voorkwam daarmee een achterstand, terwijl aan de andere kant Nabil Essaddouqi had moeten scoren. De spits was het eindstation van een vlijmscherpe counter, maar oog in oog met de doelman lukte het hem niet om te scoren.

“Ik was en ben heel erg tevreden over onze eerste helft. Ik vond ons heel volwassen en rustig in het spel”, analyseert BAS-trainer Bert van den Brink. Na de onderbreking kon de thuisploeg dat niveau niet vasthouden. VRC meldde zich steeds structureler op de helft van BAS en uiteindelijk resulteerde dat in de openingstreffer.

Rood Tolhoek

Toen een kwartier voor tijd BAS-captain Stefan Tolhoek met rood van het veld moest, was de strijd definitief gestreden. Een Biddinghuizens slotoffensief kwam niet meer van de grond, waardoor VRC in de extra tijd uitliep naar 0-2. “Ik ben tevreden, maar toch is er ook wel een heel erg zuur gevoel. We hadden graag nog een ronde doorgegaan”, aldus Van den Brink.

Reactie Stefan Tolhoek