DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS pakt eerste drie punten uitgerekend in de derby: „Kunt alleen maar heel tevreden zijn”

BAS pakt eerste drie punten uitgerekend in de derby: „Kunt alleen maar heel tevreden zijn”
Arjen Bredewolt (trainer BAS)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - BAS-trainer Arjen Bredewolt glunderde van oor tot oor nadat zijn ploeg uitgerekend in de derby tegen Swift’64 de eerste punten van het seizoen pakte: „Als je ‘m op deze manier wint, kun je alleen maar heel tevreden zijn.”

Je mopperde na de eerste twee competitiewedstrijden over de effectiviteit van je ploeg. Daar had je vandaag geen klagen over…
Arjen Bredewolt: „Dat klopt. En daar zeg je eigenlijk alles mee. Ik denk dat we vandaag vijf grote kansen hebben gehad en als je dan drie keer scoort, dan is dat prima. Die kansen hebben we de afgelopen wedstrijden ook gehad. Toen maakten we ze niet, dàt is het grote verschil.”

In het tweede gedeelte van de eerste helft en het allereerste begin van de tweede helft leek Swift’64 de bovenliggende partij.
„Inderdaad, maar ik vond wel dat wij heel goed startten met als beloning de 1-0. Dat was een frommelgoal en eigenlijk onze eerste kans. Daarna was het redelijk in balans en de laatste tien minuten voor rust werd Swift sterker en dreigender. Toen hadden we het even lastig, maar het lastigst hadden we het toch in het begin van de tweede helft. Gelukkig hebben wij een hele volwassen en goede groep, die niet zo snel in paniek raakt, maar toen hadden we even geen grip op de tegenstander.

Zijn jullie daarna iets anders gaan doen?
„Nee hoor, we hebben niks anders gedaan. We doen eigenlijk nooit wat anders. Maar wij maakten in de tweede helft uit de eerste de beste kans de 2-0. En toen was het beslist. Daarna hebben we het prima uitgespeeld en hadden we er misschien nog meer kunnen maken.”

Kunnen we Walid el Achak jullie goudhaantje uit de tweede helft noemen?
„Ja. Walid kan gewoon verschrikkelijk goed voetballen. Als hij dat ook nog gaat omzetten in doelpunten, dan is dat genieten.”

De eerste drie punten en dat in een derby, smaakt dat extra zoet?
„Natuurlijk! De eerste drie punten is al lekker. Al zijn we na die eerste twee wedstrijden nooit in paniek geraakt, daar hebben we een veel te goede groep voor. Maar ja, je moet ‘m wel eerst winnen. Tegen Swift weet je dat het een hele lastige wedstrijd wordt. En als je ‘m dan op deze manier wint, kun je alleen maar heel tevreden zijn.

BAS Voetbal - Swift'64 3-0