DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS en Swift’64 starten nacompetitie met uitwedstrijd, Asv Dronten thuis tegen SVI

BAS en Swift’64 starten nacompetitie met uitwedstrijd, Asv Dronten thuis tegen SVI
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De voetbalcompetitie wordt het komend weekeinde afgesloten. De week daarna (zaterdag 1 juni) begint de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse voor zowel BAS als Swift’64 met een uitwedstrijd. Als Asv Dronten zich plaatst voor de nacompetitie voor handhaving in de eerste klasse, dan beginnen die play-offs voor hen met een thuisbeurt tegen SVI.

Voor alle drie de ploegen bestaat de nacompetitie uit drie rondes met elk één wedstrijd. De finales worden op neutraal terrein gespeeld.

Nacompetitie Asv Dronten

Asv Dronten begint met een voorsprong van één punt op hekkensluiter Enter Vooruit aan de laatste competitieronde. Slaagt Enter Vooruit erin om de Drontenaren in te halen, dan valt het doek voor ASVD.

Houdt Asv Dronten de voorsprong vast, dan begint op zaterdag 1 juni de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser SVI uit Zwolle. Bij winst volgt er een week later een uitwedstrijd en weer een week later de finale.

BAS en Swift’64

Voor BAS en Swift’64 gaat het er in de laatste competitieronde om wie van hen ’t hoogst eindigt in de derde klasse C. BAS staat derde met 45 punten, Swift is vierde met 43 punten.

De nummer drie gaat op zaterdag 1 juni bezoek bij de nummer twaalf van de tweede klasse H. Op dit moment is dat FC Zutphen, maar dat kan ook De Esch uit Oldenzaal (1 punt minder dan Zutphen) worden. Héél theoretisch kan Zutphen het één plaats hoger geklasseerde Den Ham nog inhalen.

De nummer vier gaat op bezoek bij de nummer twee van de derde klasse D. Dat wordt waarschijnlijk Bergentheim (53 punten), al kunnen zij nog worden ingehaald door Quick’20 (50 punten).

Vierde gunstiger dan derde

Op zich zou het voor BAS en Swift’64 een voordeel kunnen zijn om de eer van de derde plaats in de eindrangschikking aan de ander te gunnen. De nummer drie uit 3C speelt in de tweede ronde (8 juni) namelijk een uitwedstrijd en de nummer vier speelt thuis.

Winnen BAS en Swift’64 allebei de eerste twee wedstrijden, dan spelen ze op zaterdag 15 juni de finale tegen elkaar.

Programma zaterdag 25 mei

  • Asv Dronten - DOS '37 (14:30 uur)
  • SC Rouveen - BAS (14:30 uur)
  • Swift’64 - DSV’61 (14:30 uur)
  • SEH - Reaal Dronten (14:30 uur)

DeDrontenaar.nl