Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Badmintonclub gaat tijdens zomervakantie gewoon door: „Meer dan een shutteltje slaan”

Badmintonclub gaat tijdens zomervakantie gewoon door: „Meer dan een shutteltje slaan”
Voorzitter Wil van Hooijdonk in actie op het Meerpaalplein.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De badmintonsport is zich volop aan het ontwikkelen. Dankzij een speciaal ontwikkelde shuttle wordt het steeds meer een buitensport. Badminton Club Dronten demonstreerde dat op het Meerpaalplein tijdens het Beach Event. DeDrontenaar.nl sprak daar met voorzitter Wil van Hooijdonk.

Badmintonnen in de wind, dat kan toch helemaal niet?
Wil van Hooijdonk: „Tot nu toe was badminton inderdaad uitsluitend een binnensport. Maar zowel internationaal als in Nederland zijn ze tegenwoordig het zogenaamde ‘airbadminton’ steeds meer aan het promoten. Daarbij wordt er gespeeld met een shuttle die minder gevoelig is voor de wind. Op die manier proberen ze het badminton aantrekkelijker te maken.”

Is dat ook de reden waarom jullie meedoen aan dit Beach Event?
„Klopt. We wilden eigenlijk op zondag een toernooitje spelen en daar hadden veel mensen zich voor opgegeven. Maar op het laatste moment vroeg de organisatie of we naar de zaterdag wilden, dus helaas is het nu niet al te druk.”

Hoe vaak badmintonnen jullie bij BC Dronten?
„Op dinsdag hebben we een vrije speelavond voor recreanten, donderdag trainen de competitiespelers. En dan hebben we nog vrije speelmomenten op woensdag- en zondagochtend. Iedereen kan dus een eigen moment kiezen om te badmintonnen.”

Zijn jullie een fanatieke club of gaat het om de lol?
„Er wordt competitie gespeeld, er zit dus best wat fanatisme in. Maar we hebben geen heel groot potentieel aan competitiespelers. We zijn dus niet een vereniging die bijvoorbeeld perse de landelijke top wil halen. Dat komt ook doordat jongeren met talent op een gegeven moment gaan studeren en dan ben je ze weer kwijt.”

Hoe groot is jullie vereniging?
„We hebben 110 à 115 leden, waarvan zo’n dertig jeugdleden. Dat aantal is vrij constant. We hebben de indruk dat de leden het goed naar hun zin hebben en dáár gaat het om.”

Wat is het leuke van badminton?
„Het is een vrij intensieve sport, het is goed voor je lichaam. Als iemand nog nooit gespeeld heeft en hij doet eens een avond mee, dan heeft hij de volgende dag echt wel moeite om uit de bank te komen. Maar het is ook goed voor je geest, want er zitten nogal wat tactische elementen in.”

Hoe komt het dat jullie sport zo weinig in de belangstelling staat?
„We hebben om dit moment in Nederland geen echte toppers. Daardoor krijg je in de media niet zoveel aandacht.”

Heeft badminton ook een beetje een stoffig imago?
„Als je er naar kijkt, denk je in eerste instantie misschien: het is net zoals ikzelf op het strand een shutteltje sla. Deze sport wordt echt onderschat. Als je er fysiek aan mee gaat doen en je krijgt er een klein beetje gevoel voor, dan hoor je meestal: dit valt me dik tegen. Als je één tegen één speelt, heb je een fiks oppervlak om te bestrijken. Dat vereist techniek en spelinzicht, dus het is meer dan een shutteltje slaan.”

Mensen die dit lezen en die willen komen badmintonnen moeten waarschijnlijk wachten tot na de zomervakantie?
„Nee hoor, wij zijn één van de weinige verenigingen in Dronten die gewoon doorgaan. Je kunt elke dinsdagavond bij ons komen spelen, alleen is dat tot en met 20 augustus niet in ’t Dok maar in De Stal. Er zijn genoeg mensen die niet op vakantie gaan en die bied je op die manier toch de mogelijkheid om het badmintonspelletje te blijven spelen.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo