DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aventurin reageert op bizarre nederlaag Reaal: "Zakt als een kaartenhuis in elkaar"

Aventurin reageert op bizarre nederlaag Reaal:
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - De monden vielen zaterdag open toen menig voetballiefhebber de eindstand bij Hattem - Reaal Dronten zag. De Drontenaren gingen met liefst 10-2 onderuit en dat deed pijn. Heel veel pijn. "Het was dramatisch, ik ben erg teleurgesteld", zegt Reaal-trainer Carl Aventurin een dag na het echec.

De coach wilde zaterdag niet reageren en dat valt te begrijpen. Alle goede bedoelingen ten spijt werd zijn ploeg keihard afgedroogd en daardoor staat Reaal nog altijd op de hatelijke nul. "Voor mij als trainer is het teleurstellend, maar ook voor de ploeg, voor de jongens. Zij hebben goede bedoelingen, maar iedere wedstrijd verlies je. Dat merkte je in deze wedstrijd ook", vertelt Aventurin.

Kaartenhuis

Na een kwartier kreeg Reaal Dronten de eerste treffer om de oren en daarna ging het helemaal mis. Bij rust was het 7-0 en uiteindelijk eindigde het in 10-2. "Na die eerste treffer zakte het als een kaartenhuis in elkaar. In een minuut of dertien krijgen we er zes tegen. Ik heb dat nog nooit meegemaakt", roept Aventurin.

De debutant heeft het sowieso al niet makkelijk. Zo kampt keeper Angelo Brink met een blessure, waardoor fysiotherapeut Dorian van Garderen de handschoen oppakte. Hij was in een ver verleden keeper, maar stond voor het eerst in zeven jaar onder de lat. "Ik hang deze nederlaag zeker niet aan hem op, want het was een collectief falen. Maar het zegt wel een beetje hoe we ervoor staan. We moeten een beroep op de breedte doen en dan worden we te licht bevonden."

Swift-thuis

Zaterdag wacht de derby tegen Swift '64 en ook die ploeg is op stoom. Is Aventurin bang voor een nieuwe afslachting? "Nee, zeker niet. Zij staan derde, wij laatste, dus ik denk dat de druk bij Swift ligt. Wij gaan deze week keihard werken en hopelijk krijgen we wat positieve berichten uit de ziekenboeg. Ik zie er niet tegenop, want het is juist mooi om je in deze wedstrijd te herpakken."