DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Atleten van Flevo Delta kunnen vanavond de baan weer op: „Is voor 95% klaar”

Atleten van Flevo Delta kunnen vanavond de baan weer op: „Is voor 95% klaar”
Maarten Müskens keurt de baan, Hans van Druten kijkt toe.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Hans van Druten woont in Dronten en was de afgelopen periode namens de Antea Group actief met de renovatie van de atletiekbaan in zijn eigen dorp. „Inmiddels is-ie voor 95% klaar en vanavond ga ik de loopbaan vrijgeven voor gebruik”, zegt de uitvoerder.

De atletiekbaan aan de Educalaan was òp en is de afgelopen maanden volledig gerenoveerd. Voor Hans van Druten is het bijna routinewerk: „Ik denk dat het mijn vijftiende atletiekbaan is. En dan is het leuk om het een keer in je eigen woonplaats te doen.”

Olympisch Stadion

Als hoogtepunt noemt hij de aanleg van de baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam aan de vooravond van het EK van 2016. „Het is allemaal millimeterwerk”, vertelt hij, „Vroeger mocht een baan anderhalve centimeter te lang of te kort zijn, tegenwoordig is te kort niet meer toegestaan.”

De baan in Dronten bleek bij eerdere metingen 3 centimeter te lang te zijn. De keuring door de atletiekbond moet straks uitwijzen wat nu de exacte afmetingen zijn. „Maar te kort is hij in ieder geval niet”, weet Van Druten.

Keuringen

De Antea Group levert de baan kant en klaar op, inclusief twee keuringen. Voorafgaand aan de sportspecifieke keuring door de atletiekbond, was er vanmorgen een keuring van met name het schokabsorberend vermogen ofwel de demping.

Maarten Müskens keek namens de firma Kiwa ISA Sport niet alleen naar de demping, maar ook naar bijvoorbeeld de vlakheid en de algemene conditie van de baan. Of hij de baan gaat goedkeuren, kon Müskens vanochtend nog niet vertellen. Daarvoor moet hij eerst de verzamelde gegevens analyseren.

Hans van Druten zit er niet over in. Hij gaat de renovatie de komende dagen afronden: „Er moeten nog een paar kleine dingen gebeuren, zoals het vullen van de zandbakken. En het gras moet natuurlijk nog opkomen.” Vanaf vanavond kan er dus weer hardgelopen worden over de baan van 400 meter (èn 3 centimeter?).