Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

ASVD Zaalvoetbal naar finale districtsbeker na 4-3 zege op Dedemsvaart in thriller

ASVD Zaalvoetbal naar finale districtsbeker na 4-3 zege op Dedemsvaart in thriller
Peter Zuidema soort de 3-2.
Foto: Gert Buchner

DRONTEN - ASVD Zaalvoetbal heeft de finale van de districtsbeker bereikt. In een volle sporthal ’t Dok speelde ASVD gisteren een enorm spannende halve finale, waarin Dedemsvaart met 4-3 werd verslagen werd. IFC Zwolle is op 12 april in Almelo de tegenstander in de eindstrijd.

ASVD kwam op een 1-0 voorsprong door Peter Zuidema. Daarna golfde het spel op en neer. Zoals zo vaak dit seizoen onderscheidde keeper Machiel Werkman zich aan Dronter zijde. Ruststand: 1-0.

Na rust zette Dedemsvaart wat meer druk en dat resulteerde in de gelijkmaker. ASVD was vervolgens de draad even en kwam zelfs op achterstand: 1-2.

Veerkracht

Dronten toonde veerkracht en door vrije trap van Saba Gwedelidze werd het 2-2 met nog elf minuten op de klok. De andere uitblinker aan Dronten kant was Peter Zuidema. Verdedigend speelde hij ijzersterk en zat hij overal tussen. Daarnaast maakte hij ook de bevrijdende 3-2.

Dedemsvaart bleef de aanval zoeken, maar stuitte bij alle schoten en kansen op de waanzinnig keepende Machiel Werkman. De doelman was ook belangrijk bij de 4-2. Met een lange uitworp bediende hij Sander Zuidema, die breed legde op Saba Gwedelidze.

Nog heel spannend

Twee minuten voor tijd kwam Dedemsvaart terug tot 4-3. Daardoor werd het in de laatste minuut nog even heel spannend. Uiteindelijk trok ASVD aan het langste eind en gaat de ploeg naar de finale.

Voordat het zover is volgt eerst op 18 maart de derby tegen koploper Dynamo Lelystad: „We hopen dat ’t Dok dan net zo vol zit als gisteravond.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo