DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten ziet hekkensluiter naderen na verliespartij bij DZC '68

Asv Dronten ziet hekkensluiter naderen na verliespartij bij DZC '68
Pim Kaagman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag de inhaalwedstrijd bij DZC '68 met liefst 4-0 verloren. De Drontenaren speelden een kansloze wedstrijd, waardoor hekkensluiter Enter Vooruit nu op hetzelfde puntentotaal staat.

De eerste kans was nog wel voor Dronten, maar na de misser van Frank Damman speelde de ploeg niets meer bij elkaar. Nog voor de rust vielen er al twee ballen achter doelman Klaas Koster. "We moeten realistisch zijn: vandaag waren we kansloos", weet trainer Pim Kaagman, die de matige vertoning onder andere ophing aan het gemis van een groot aantal spelers. Zo was Lucky Akot geschorst en is Jodi de Boer voorlopig niet van de partij.

"Jodi viel vorige week uit met een enkelblessure en zijn arts meldde dat het zeker vier of vijf weken gaat duren. Die zijn we dus even kwijt en dat geldt ook voor Willem Bleeker. Hij kwam op de training in botsing met onze keeper, waardoor hij een sleutelbreenbreuk opliep", vertelt Kaagman, die zag dat asv Dronten ook in de tweede helft nog twee tegentreffers te verwerken kreeg.

Een nederlaag met gevolgen, want hekkensluiter Enter Vooruit won wel en heeft daardoor evenveel punten als de Drontenaren. Over twee weken wacht een cruciaal duel, want dan komt Enter op bezoek in Dronten. "Ik zie nog genoeg mogelijkheden en maak me geen zorgen", is Kaagman duidelijk.