DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten wéér in slotfase onderuit: "Ik baal als een stier"

Asv Dronten wéér in slotfase onderuit:
Pim Kaagman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Als asv Dronten-trainer Pim Kaagman zijn verhaal over de wedstrijd vertelt, is het gelijk duidelijk: hij baalt als een stekker. De coach ziet zijn ploeg zaterdag in de slotfase met 1-2 verliezen van Hierden, terwijl er zoveel meer in zat. "Ik baal als een stier", vertelt Kaagman dan ook.

Dronten komt prima voor de dag tegen Hierden en maakt via Jodi de Boer ook de openinstreffer. "We hebben de hele wedstrijd in handen, maar vergeten de 2-0 en 3-0 te maken. Na de rust komen we opnieuw goed de kleedkamer uit en maken we de kansen weer niet. Daarna verliezen we de grip", weet Kaagman.

In de laatste twintig minuten gaat het vervolgens mis. Hierden komt op gelijke hoogte en gaat daarna op zoek naar de winnende. Die valt twee minuten voor tijd, als Chris van Maanen een strafschop veroorzaakt. Brian Klaassen haalt de trekker over en dient asv Dronten weer een nederlaag toe. "Verschrikkelijk zuur, want we hadden de wedstrijd in handen. Ik ben er doodziek van, echt waar."

Zo wacht asv Dronten nog altijd op haar eerste zege, al was het er wel een paar keer heel dichtbij. "Het is moeilijk, want we hikken zeker tegen die eerste zege aan. We hebben het geluk nog niet aan onze kont hangen en dat kunnen we alleen zelf keren. Punt uit."