DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten-trainer Jan Vlap: „Nog geen flauw idee tegen wie we zaterdag spelen”

Asv Dronten-trainer Jan Vlap: „Nog geen flauw idee tegen wie we zaterdag spelen”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Asv Dronten heeft vanmorgen overeenstemming bereikt met oud-trainer Jan Vlap om te proberen de club te behouden voor de eerste klasse. De succestrainer van Harkemase Boys (2014-’16) en Staphorst (2016-’18) hoefde er niet lang over na te denken. Toen DeDrontenaar.nl hem vanmiddag belde, wist hij nog niet dat Go Ahead Kampen zaterdag de tegenstander is: „Zo vers is het dus nog.”

Wanneer heeft Asv Dronten contact met jou opgenomen?
Jan Vlap: „Vanmorgen.”

Dat betekent dus dat je meteen de knoop hebt doorgehakt?
„Nee, ik heb het eerst met de thuissituatie opgenomen. Vervolgens heb ik de oude trainer gebeld om te horen hoe het is afgehandeld. Dat vind ik als collega’s onder elkaar niet meer dan normaal. Toen ik hoorde dat het goed is afgewikkeld, heb ik gezegd: ik ga het doen.”

Je hoefde er dus niet lang over na te denken?
„Ach, het is ja of nee. Ik sta er heel blanco in. Ik ken de club, maar ik weet bij god niet hoe ze het nu doen, hoe het met spelers is, hoe ze er fysiek aan toe zijn. Ik had zoiets van: de vorige keer dat ik ben weggegaan, heb ik Dronten in een lastig parket gebracht. Dus als ik nu iets terug kan doen, waarom niet? Het gaat over negen wedstrijden, het is te overzien.”

Je hebt een sabbatical genomen om onder andere je zoon Michel te volgen, die bij SC Heerenveen speelt. Ga je wedstrijden van hem missen?
„Heerenveen heeft nog maar twee wedstrijden op zaterdag. Ze spelen wel nog een keer op dinsdag bij VVV en op donderdag bij Feyenoord, waar ik VIP-kaarten voor had. Dat neem ik dan maar voor lief, dat is de investering die ik doe.”

Heb je Asv Dronten dit seizoen al zien voetballen?
„Nee, absoluut niet. Vorig jaar ook niet.”

Dus je doet het eigenlijk alleen om oude vrienden een dienst te bewijzen?
„Zo ligt het inderdaad, zo is het gebracht: wil jij je best doen om toch nog het tij te keren? Ach, heel veel slechter qua resultaten kan het waarschijnlijk niet, dus dan durf ik het wel aan. We zien het wel. Garanties zijn er nooit en hier zeker niet als je na 17 wedstrijden 10 punten hebt.”

Doe je het ook een beetje uit schuldgevoel na je plotselinge vertrek vijf jaar geleden?
„Dat is wel heel zwaar aangezet. Hou het maar op een soort morele verplichting. Ik had zoiets van: ik was nog niet klaar in Dronten. Het is indertijd een beetje raar gegaan. Zij hebben meegewerkt aan mijn stap naar Harkemase Boys, waar ik uiteindelijk de districtsbeker heb gewonnen en het kampioenschap in de hoofdklasse heb gehaald. Dat was indertijd sportief gezien de stap die ik graag wilde maken. Daar hebben zij aan meegewerkt en ik wil nu meewerken om hun probleem op te lossen.”

Is het aan het eind van deze competitie echt gebeurd of staat de deur voor volgend seizoen op een kier?
„Het is puur deze competitie. Daarna houdt het op voor mij. Ik heb voldoende aanbiedingen gehad om volgend jaar ergens aan de slag te gaan. De laatste heb ik afgelopen zaterdag nog afgezegd. Dat heeft puur te maken met het feit dat ik nog niet weet hoe het volgend jaar komt met mijn jongste zoon. En ik vind het wel heel leuk om hem te volgen. Als hij bij Heerenveen blijft, zou ik misschien een club kunnen trainen. Maar ik vind: als je ‘ja’ zegt tegen een club, dan moet je er 100% achter staan en moet je dat waar kunnen maken.”

Iemand wees ons op de overeenkomst met Real Madrid en Zidane…
„Dat las ik net ook op Twitter. Het is wel een trainer die terug gaat naar een oude club waar hij succesvol was, maar verder moet je het wel in perspectief zien hoor.”

Weet je al wie de eerstkomende tegenstander is?
„Ik heb nog geen flauw idee tegen wie we zaterdag spelen. Zo vers is het dus nog. Ik heb alleen wel gezien dat we de komende vijf weken tegen de top vijf spelen.”

ASV Dronten