DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten-speler Dirk van Driest breekt been: „Chagrijnig? Dat valt inmiddels wel mee”

Asv Dronten-speler Dirk van Driest breekt been: „Chagrijnig? Dat valt inmiddels wel mee”
Dirk van Dries
Foto: © Ringfoto Doornbos
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Dirk van Driest liet zich dinsdagavond tijdens de oefenwedstrijd van Asv Dronten tegen VV Hierden vervangen met een dikke enkel. De 19-jarige middenvelder strompelde van het veld af en dacht dat het allemaal wel meeviel. Inmiddels weet hij beter: hij heeft zijn kuitbeen gebroken en moet onder het mes. „Ik had zin in het nieuwe seizoen, zeker omdat ik deze zomer lekker fit was gebleven”, baalt Van Driest.

Wat is er precies gebeurd?
Dirk van Driest: „We speelden een oefenwedstrijd tegen Hierden. Ik kreeg de bal bij een ingooi. Op dat moment werd er een tackle ingezet. Hij raakte mijn enkel en gleed ook met de knie van z’n andere been tegen mij aan. Ik had last van die enkel, maar probeerde nog wel te lopen. Na een beetje strompelen en hinkelen werd ik toch gewisseld. Op dat moment dacht ik dat het wel meeviel.”

Was er sprake van opzet?
„Wij waren lekker aan het voetballen en stonden op dat moment met 3-0 voor. Misschien dat die actie een beetje uit frustratie werd ingezet, maar opzet was het niet. Hij heeft me naderhand ook gebeld, dat was netjes.”

Meestal denk je bij een beenbreuk aan dramatische toestanden met een ambulance enzo. Bij jou viel dat dus wel mee?
„Ja, ik kon zelfs nog opstaan. Ik dacht: ach, een tik tegen de enkel, dat doet even pijn en daarna kan ik weer doorgaan. Ik kon niet verder spelen, maar ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. Ik heb na het douchen de wedstrijd ook gewoon afgekeken.”

Hoe kwam je erachter dat-ie gebroken was?
„De dag erna was de enkel nog behoorlijk dik en ben ik naar de huisarts gegaan. Die stuurde me gelijk naar de polikliniek in Dronten om foto’s te laten maken en daar bleek dat mijn kuitbeen gebroken was.”

En nu?
„Woensdag heb ik een afspraak in het ziekenhuis in Lelystad. Waarschijnlijk moet ik geopereerd worden, want het gewricht staat ook een beetje scheef. Ik hoop dat ik snel aan de beurt ben.”

Het duurt waarschijnlijk tot na de kerst voordat je weer speelt.
„Dat denk ik ook wel. Na de operatie zal ik eerst een week of zes in het gips moeten en daarna rustig opbouwen om de kracht in de enkel terug te krijgen. Ik hoop na de winter weer te kunnen voetballen, maar eerst is het natuurlijk belangrijk dat ik goed herstel.”

Ondervind je er bij je studie ook hinder van?
„Ik doe commerciële economie en ga stage lopen bij Tuinmeubelland in Dronten. Dat is een kantoorfunctie, dus we moeten maar even kijken hoe we dat gaan doen. Ik denk dat het wel moet lukken en dat ik geen vertraging oploop.”

Toch nog even over het voetbal: wat verwacht je dit seizoen van Asv Dronten?
„Ik denk dat Wim Schaap voor ons een goede trainer is: lekker fanatiek. Met jongens als Wilko Braam en Yordi Schols erbij denk ik dat we beter zijn dan vorig jaar. Het is de bedoeling om bovenin mee te draaien en ik denk zeker dat dat mogelijk is. Volgens mij kunnen we met dit team voor promotie spelen. Ik ben heel benieuwd.”

Ben je zaterdag nog wel wezen kijken bij de oefenwedstrijd?
„Jazeker. We hebben voor ’t eerst gewonnen, dus dat is sowieso mooi. Het zag er aardig uit. Ik moet wel erkennen dat ik niet alles van de wedstrijd heb meegekregen. Een heleboel mensen kwamen naar me toe om te vragen hoe het met me was.”

Wat moet in de tweede helft van het seizoen jouw rol worden?
„Ik hoop goed te herstellen en weer lekker te kunnen voetballen, dat is het belangrijkste. Als ik weer terug ben, ga ik er alles aan doen om het team te helpen. Ik hoop natuurlijk weer in de basis te komen. Maar eerst herstellen.”

Ben je er chagrijnig van?
„Ik baal er wel van: ik had zin in het nieuwe seizoen, zeker omdat ik deze zomer lekker fit was gebleven. Maar chagrijnig? Dat valt inmiddels wel mee. Er is niks meer aan te doen, ik kan maar beter positief blijven.”

Asv Dronten