DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

asv Dronten speelt 'bijzondere' 1/8 finale tegen SV Marknesse

asv Dronten speelt 'bijzondere' 1/8 finale tegen SV Marknesse
Ingezonden door: AvL

asv Dronten speelt aanstaande zaterdag de 1/8 finale van de Flevo cup in Dronten. De Flevo Cup is een initiatief van Almere City FC en is mede bedacht en opgezet door aanstaand hoofdcoach van asv Dronten: Patrick Posthuma.

Bijzonder aan dit evenement is, dat de KNVB meekijkt en ook het arbitrale trio en vanaf de kwartfinales arbitrale kwartet levert, omdat men mee wil kijken naar 4 extra toegevoegde spelregels, die misschien in de toekomst worden toegevoegd aan het spelregel reglement van de KNVB.

Vanaf de 1/8 finales wordt er gespeeld met:

  1. Een indribbel of een inschot ipv een ingooi.
  2. Er mag onbeperkt doorgewisseld worden.
  3. Bij een gele kaart volgt er een tijdstraf van 10 minuten en bij een gele kaart vanaf de 80e minuut, volgt er zelfs volledige uitsluiting.
  4. In de kwartfinale komt er nog een 4e extra spelregel bij: vanaf de 85e minuut t/m einde wedstrijd, wordt er dan gespeeld met zuivere speeltijd.

Een bijzondere wedstrijd dus morgen op het burgemeester Dekker sportpark, waar de nummer 5 van de 3e klasse SV Marknesse, het opneemt tegen de nummer 3 van de 2e klasse.

Beide ploegen zijn in vorm, beide ploegen wonnen van hun laatste 5 wedstrijden er 4, dus het belooft een mooie pot te worden!

De wedstrijd vangt om 14:30 uur aan in Dronten.