DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten rekent zich niet rijk met transfer Ziyech: „Het kan zomaar nul euro worden”

Asv Dronten rekent zich niet rijk met transfer Ziyech: „Het kan zomaar nul euro worden”
Asv Dronten-voorzitter Jan Bollemaat.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Asv Dronten hield enkele jaren geleden rond de 16.000 euro over aan de transfer van Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax. Of er bij zijn komende transfer naar Chelsea opnieuw wat geld naar Dronten komt, is nog volledig de vraag.

DeDrontenaar.nl sprak over de mogelijke revenuen met Asv Dronten-voorzitter Jan Bollemaat.

Een transfer van 45 miljoen euro. Hoeveel miljoen krijgt Asv Dronten?
Jan Bollemaat: „Het zou best eens nul euro kunnen zijn. We worden overspoeld met reacties en daarom hebben we vandaag contact gehad met de KNVB om het zorgvuldig uit te laten zoeken. Ik kan er op dit moment nog geen uitspraak over doen.”

Wat is dan het verschil met de vorige keer?
„Toen ging het om een binnenlandse transfer. Nu is het internationaal en daar gelden weer andere spelregels. De KNVB is daar naar aan het kijken en daar krijg ik nog uitsluitsel over.”

Toen Arjen Robben indertijd van Chelsea naar Real Madrid ging, kreeg SV Bedum wel een fors bedrag. Wat is het verschil?
„Dat heb ik mij ook laten vertellen, maar ik heb begrepen dat het ook met leeftijdsgrenzen te maken heeft. En Hakim Ziyech is al vrij jong naar Heerenveen gegaan. Daar zit ‘m denk ik de crux.”

Is het een saillant detail dat jullie oud-voorzitter Hans Engelvaart die regels mede heeft opgesteld?
„Ja, dat is zeker een grote verdienste van Hans Engelvaart geweest. Hans is hier toch een beetje de grondlegger van geweest en daar profiteren nu best veel clubs van. Een compliment voor Hans, dat hij dit heeft gedaan voor de amateurclubs!”

Gaat het bij die vergoedingen alleen om transfers?
„Nee hoor, er zijn wel meer vergoedingen. Om een voorbeeld te geven: we kregen enige tijd geleden bericht van Ajax dat wij een vergoeding kregen omdat Ziyech in de Champions League had gespeeld. Dat ging om iets van 600 of 800 euro.”

Is dat geld belangrijk voor jullie?
„Als we wat krijgen, dan zijn we daar uiteraard heel erg blij mee. Maar ik reken nergens op: alles wat we krijgen is meegenomen. Het belangrijkste vinden wij dat het uniek is dat hij hier een aantal jaren gespeeld heeft. Bovendien is de naam Ziyech nog steeds verbonden aan de club. Zijn neefje Oualid speelt in de Onder 19-1.”