DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten moet bij De Merino's genoegen nemen met gelijkspel

Asv Dronten moet bij De Merino's genoegen nemen met gelijkspel
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij De Merino's. De Drontenaren kwamen in de tweede helft op een 1-2 voorsprong, maar moesten toch genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

De Drontense eersteklasser vecht nog altijd tegen degradatie en had in Veenendaal prima zaken kunnen doen. De eerste kans was ook voor de gasten, maar na een krap half uur nam De Merino's toch de leiding. Maxim van der Meer had een kans om zeep geholpen en zag aan de andere kant dat David Scholte het wel voor elkaar kreeg om te scoren.

Asv Dronten toonde echter karakter en kort na de openingsgoal was het al gelijk. Ditmaal was Van der Meer wel trefzeker, waardoor zijn ploeg weer zicht had op een goed resultaat. Dat kreeg in de tweede helft een nog positievere wending, toen jongeling Kelson Raven doel trof. Dylan van der Stoel bediende Raven en hij maakte de 1-2.

Toch lukte het niet om de zege over de streep te trekken, want De Merino's kwam nog langszij. Tien minuten voor tijd maakte Aron Koning op gelukkige wijze de 2-2, waardoor asv Dronten genoegen moest nemen met een punt.

Slechte uitgangspositie

Het was een resultaat waar de ploeg weinig mee op schoot, ook omdat concurrent Nunspeet een keurige zege boekte op Scherpenzeel. Daardoor moeten de Drontenaren nu zeven punten goed zien te maken, terwijl er nog maar drie duels worden gespeeld. Bij een volgende nederlaag moet de ploeg in ieder geval de nacompetitie in.