DeDrontenaar.nl

Maandag, 21 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten mag de wei weer in: „Het plezier en de passie spatten er van af”

Asv Dronten mag de wei weer in: „Het plezier en de passie spatten er van af”
Patrick Posthuma (trainer Asv Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bij Asv Dronten gaat zaterdag de bal weer rollen. De oefenwedstrijd tegen FC Almere begint vanwege de te verwachten hitte ’s morgens om elf uur. Volgens de nieuwe trainer Patrick Posthuma heeft iedereen er zin in: „Het plezier en de passie spatten er van af. Ik ben niet de enige die niet kan wachten om zaterdag de bal weer echt te laten rollen.”

Een vraag naar de bekende weg: heb je er zin in?
Patrick Posthuma: „Ja, absoluut! Heel voetballend Nederland kijkt er natuurlijk naar uit dat er weer gevoetbald mag worden. Als trainer bij een nieuwe club snak je naar een voetbalwedstrijd, ook al is het maar een oefenwedstrijd.”

Hoe heeft jullie voorbereiding er tot nu toe uitgezien?
„We hebben aan het eind van het seizoen nog wat doorgetraind, dat was een mooie kennismaking. In de maand juli hebben we vrijwillig en vrijblijvend op de dinsdagavonden getraind. En afgelopen zaterdag is de reguliere voorbereiding begonnen.”

Is iedereen erbij?
„Dirk van Driest is op een ‘werkvakantie’ en er zijn twee geblesseerden: Frank Damman en Lourens Brouwer.”

Hoe gaat het met de nieuwe spelers, voor zover je daar op basis van één week trainen iets van kunt zeggen?
„Ik ben heel tevreden over de eerste trainingsweek. We hebben wat testjes gedaan en dat zag er heel goed uit, ook bij de nieuwe spelers. Je merkt dat jongens als Riheiro Meulens behoorlijk wat voetbalvermogen meebrengen. Je kunt nu al zien dat zich dat alleen maar in het voordeel van de jonge groep gaat ontwikkelen. Op het eerste oog ben ik hartstikke tevreden. Als we dit kunnen doortrekken, staat ons misschien wel wat moois te wachten.”

En dat ondanks het vertrek van Wilko Braam, die trainer is geworden bij PEC Zwolle JO14?
„Uiteraard is dat een tegenvaller. Maar hij blijft wel verbonden met het eerste elftal. Hij traint mee en op die manier draagt hij nog wel degelijk zijn steentje bij.”

Jullie vragen voor de zekerheid ook een spelerspasje aan?
„Ja, hij blijft gewoon lid en in uiterste nood zou hij mee kunnen voetballen. Dat is een meevaller, maar we hebben wel afgesproken dat we het niet zover willen laten komen. We hebben ook zonder Wilko een ontzettend goede, brede groep.”

Wordt het komende zaterdag zo'n potje met elf wissels in de rust?
„Nou, zo breed is onze selectie helaas niet. Maar we laten iedereen inderdaad voetballen. Zo’n eerste potje is hartstikke leuk en die wil je heel graag winnen. Aan de andere kant wil je waken voor ongemakken en ben je bezig met de opbouw. We hoeven er op 12 september pas echt te staan. Daar hou ik wel rekening mee.”

Hou je - behalve dat jullie om 11 uur beginnen - rekening met de warmte?
„We gaan wat extra drinken en nemen de normale voorzorgsmaatregelen. En dan komt het goed uit dat we een brede groep hebben. Niemand hoeft na 90 minuten aan het zuurstof.”