DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten krijgt een ton van gemeente voor business- en klussenclub

Asv Dronten krijgt een ton van gemeente voor business- en klussenclub
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetbalvereniging Asv Dronten wil bovenop de entree naar het hoofdveld een nieuwe bestuurskamer en businessclub bouwen. Daarnaast is het plan om een invalidentoilet te realiseren en een aparte ruimte voor de dagbesteding via Triade en de klussenclub. De gemeente Dronten stelt hiervoor een subsidie van 100.000 euro beschikbaar. De vereniging zelf betaalt eveneens een ton.

De klussenclub van Asv Dronten bestaat uit senioren. Zij zijn gekoppeld aan cliënten van Triade met een verstandelijke beperking. Gezamenlijk en met begeleiding van professionals van Triade verrichten zij allerlei onderhoudswerkzaamheden op het sportpark.

Mede met het oog op dit project wil Asv Dronten de accommodatie aanpakken. „Dit betekent dat de verenigingen meer mogelijkheden krijgt de accommodatie multifunctioneel te benutten”, zo motiveert het gemeentebestuur de subsidieverlening. Ook wijzen B en W erop dat sponsors straks beter ontvangen kunnen worden: „Dit komt de financiële positie van de vereniging ten goede.”