Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Asv Dronten houdt met tien man open huis in Kampen: „Dan wordt het gewoon zwaar”

Asv Dronten houdt met tien man open huis in Kampen: „Dan wordt het gewoon zwaar”
Kelson Raven (Asv Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Na de 2-3 thuisnederlaag tegen DESZ heeft Asv Dronten ook de tweede bekerwedstrijd verloren. Uit tegen DOS Kampen werd het 4-0. „Als je de goals zo makkelijk weggeeft, zelf weinig creëert en de kansen die je creëert niet afmaakt, dan kun je nooit een wedstrijd winnen”, analyseert Kelson Raven.

Asv Dronten kwam in de 22ste minuut met tien man te staan, omdat Willem Jelle Bos rood kreeg wegens natrappen. Negen minuten later maakte Twan Knul namens de thuisploeg de 1-0. Asv Dronten kreeg voor rust nog enkele kansen, met name via Yordi Schols, en na rust miste Jeroen van der Meer alleen voor de keeper.

Pijp leeg

In het laatste half uur was de pijp leeg bij de gasten. Via opnieuw Twan Knul, Timo Petersen en Erik Rotman liep de score op naar 4-0. DOS Kampen raakte ook nog de paal en Asv Dronten mocht niet klagen dat de overtreding van keeper Alex Bindenga op een doorgebroken speler werd afgedaan met geel.

DeDrontenaar.nl sprak na afloop met Kelson Raven. De 17-jarige rechtsback werd halverwege vorig seizoen basisspeler bij Asv Dronten en lijkt inmiddels een vaste keus.

Jullie verliezen met 4-0 van een ploeg die een klasse hoger speelt. Wat vond je ervan?
„Als je die uitslag ziet, kun je moeilijk zeggen dat het goed ging. Je komt al snel met een man minder te staan en dan wordt het heel zwaar. Maar als je de goals zo makkelijk weggeeft, zelf weinig creëert en de kansen die je creëert niet afmaakt, dan kun je nooit een wedstrijd winnen.”

Neem je Willem Jelle Bos die rode kaart kwalijk?
„Nee, dat niet. Maar het speelt natuurlijk wel mee in de rest van de wedstrijd. Het gebeurde al vrij snel en dan wordt het gewoon zwaar.”

Over twee weken begint de competitie. Hoe staat Asv Dronten er voor?
„Nog één bekerwedstrijd en dan willen we de competitie fris ingaan. We weten allemaal dat we in dit team kwaliteit hebben. Het is alleen nog even wennen. Toch denk ik dat we goed genoeg zijn om bovenin mee te draaien. Dat is wat we met z’n allen willen en daar gáán we voor.”

Wat moet jouw rol worden? Heeft de trainer daar al wat over gezegd?
„Vandaag is er wat geschoven doordat Rik Breemhaar geblesseerd was. Ik speelde vandaag voor ’t eerst op het middenveld, dus dat was even wennen. In principe ga ik voor de positie van rechtsback. ”

Ze sneden er op ’t laatst wel heel makkelijk doorheen. Had dat te maken met de afwezigheid van Rik?
„Als je eenmaal de 3-0 tegen hebt, gaan de koppies naar beneden. Natuurlijk missen we Rik, maar ook zonder Rik hadden we tegen dit team een resultaat kunnen neerzetten.”

Ben je eigenlijk nog A-junior?
„Ja, ik ben tweedejaars A. Halverwege het vorig seizoen ben ik aangesloten bij het eerste. Dit jaar zit ik er vanaf het begin bij en het is in principe de bedoeling dat ik hier blijf spelen!”

En dan als basisspeler neem ik aan?
„Dat is wel de bedoeling uiteraard. Daar heb ik mijn best voor gedaan en daar blijf ik m’n best voor doen. Fabian (van der Meijden - red.) als rechtsback kan ook, maar ik probeer wel mezelf in de basis te spelen.”

Je bent ‘nog maar’ 17, heb je aspiraties om op een hoger niveau te gaan spelen?
„Iedereen wil ’t liefst zo hoog mogelijk voetballen. Vooralsnog willen we hier met z’n allen een mooi seizoen neerzetten. En daarna ook. We willen ASVD weer hogerop brengen.”

Bekerpoule

  • DOS Kampen - Asv Dronten 4-0
  • DESZ - WVF 2-3

De stand:

  1. WVF 2-6
  2. DOS Kampen 2-3
  3. DESZ 2-3
  4. Asv Dronten 2-0Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo