Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Asv Dronten heeft een stunt op de schoen, maar toch is DTS te sterk

Asv Dronten heeft een stunt op de schoen, maar toch is DTS te sterk
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - "Je moet oppassen dat je niet ongeloofwaardig wordt, maar ook vandaag zat er meer in. Net als tegen Bennekom." Dat zegt asv Dronten-trainer Jan Vlap, die zijn ploeg zaterdag met 4-2 ziet verliezen van DTS Ede. En dat had ook zo anders kunnen zijn.

De Drontenaren komen net voor rust namelijk via Maxim van der Meer op een 1-2 voorsprong en lijken zo op te gaan voor een stunt. De ploeg krijgt na de onderbreking zelfs een uitstekende kans op de 1-3, maar die weet Van der Meer niet te verzilveren. "Die gaat er dan niet in en dan geven we een paar doelpunten heel makkelijk weg. De 2-2 is een eigen doelpunt en bij de 3-2 wordt de bal over de keeper gekopt. Hij liep eromheen en dat wisten we", zegt Vlap.

Het lukt asv Dronten daarna niet meer om voor de gelijkmaker te zorgen en een minuut of tien later valt ook nog de 4-2. "Dat zegt me niet zoveel meer. Ons uitgedachte plan werkte niet en na een half uur hebben we het omgezet. Dat pakte wel goed uit en daardoor hadden we er zomaar iets uit kunnen halen. Als we zo blijven spelen, dan komen de punten echt wel. Ik zie het positief in", stelt Vlap.

Asv Dronten blijft door de nederlaag hekkensluiter en zag concurrent Nunspeet een puntje uitlopen. Het gat naar de nummer twaalf is nu drie punten, terwijl nummer elf DZC vier punten voorsprong heeft.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo