DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)

Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)Afzien èn vrolijkheid op Meerpaalplein: „Wauw, dat hebben we met elkaar gefixt” (8 foto's)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Eigenlijk was het vandaag iets te warm voor een survival. Meer dan 1.200 deelnemers vermaakten zich echter uitstekend bij de Dronterland Survivalrun. Bij de finish op het Meerpaalplein was het voor de meesten nog even afzien. Bij het aan de bel trekken op de finishlijn waren er toch vooral vrolijke gezichten.

DeDrontenaar.nl sprak op de nieuwe finishlocatie met Alike Zwaan, één van de organisatoren.

Hoe gaat het?
Alike Zwaan: „Heel goed. Het is warm, dat wel. Maar ik heb de indruk dat we iedereen redelijk goed van water hebben kunnen voorzien.”

De hitte heeft dus niet tot problemen geleid?
„Wat ik tot nu toe gehoord heb niet. Er zijn ongetwijfeld plekken geweest waar even geen water was. Gelukkig hadden we ook een paar doorwadings, waar de lopers even lekker door het water konden. Dat scheelt denk ik wel.”

Hoe zijn over het algemeen de reacties?
„Ik heb me vooral beziggehouden met de vrijwilligers. Dat loopt prima. Je merkt dat het lééft. En wat ik heb gehoord van de lopers en wat ik gezien heb, leeft het bij hen ook. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Het is een mooie saamhorigheid.”

Is de verhuizing van de finish naar het Meerpaalplein bevallen?
„Ik heb de hele dag bij de start gestaan en ben hier nog maar net. Voor ons als organisatie was het behoorlijk spannend, want je hebt geen idee wat je aan drukte kunt verwachten. Maar ziet er gezellig uit op de terrassen en ons team, alle commissies en alle bouwers hebben er volgens mij voor gezorgd dat het goed is gelopen.”

Dus over die finishlocatie ben jij tevreden?
„Ik wel. We gaan alle evaluaties van de vrijwilligers en de lopers bekijken en we gaan het overleggen, maar als het aan mij ligt is het zeker voor herhaling vatbaar. We zullen zien!”

Wat heb jij zelf gedaan?
„Ik zit in de vrijwilligerscommissie. Ik heb ervoor gezorgd dat alle juryplekken bemand zijn met al met al 180 vrijwilligers, misschien wel 200. Er hebben een heleboel mensen geholpen en dat is alleen maar fijn.”

Was het moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden?
„Ja, heel moeilijk. Er zijn in Dronten heel veel evenementen en je bent er een hele dag druk mee. Dat het toch lukt, heeft denk ik te maken met de sfeer van dit evenement: we doen het met elkaar en iedereen heeft respect voor de ander.”

Komen die vrijwilligers allemaal uit Dronten?
„De meesten wel. Veel survivelaars uit Dronten helpen mee, ook mensen die zich hebben aangemeld via De Meerpaal en via andere sportverenigingen. Flevo Delta heeft bijvoorbeeld nogal wat verkeersregelaars geleverd, dat is erg prettig. Het zijn vooral mensen die affiniteit hebben met de sport, al zijn er dit jaar ook mensen die helemaal niets met sport hebben en toch meehelpen.”

Als survival jouw sport is en je ziet zo’n vol Meerpaalplein, geeft dat een kick?
„Ja, dat geeft mij een kick, dat is gááf. Met al die mensen er omheen, dat voelt voor mij als organisatie als: wauw, dat hebben we met elkaar gefixt!”