Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

42.000 liter water op ijsbaantje Lancasterdreef dankzij boer Berghorst (4 foto's)

42.000 liter water op ijsbaantje Lancasterdreef dankzij boer Berghorst (4 foto's)42.000 liter water op ijsbaantje Lancasterdreef dankzij boer Berghorst (4 foto's)42.000 liter water op ijsbaantje Lancasterdreef dankzij boer Berghorst (4 foto's)42.000 liter water op ijsbaantje Lancasterdreef dankzij boer Berghorst (4 foto's)

DRONTEN - Het basketbalpleintje aan de Lancasterdreef is gisterochtend gevuld met 42.000 liter water. Dit was te danken aan agrariër Jan Sebus Berghorst, die zijn giertank ter beschikking stelde.

Bij de vorige vorstperiode lukte het niet om een goede ijsvloer te krijgen in Dronten-zuid. Dat was mede het gevolg van vandalisme. Initiatiefneemster Sonja Plomp: „Als alle buurtbewoners als ze er toch langslopen even een oogje in het zeil houden, moet het deze keer helemaal goed komen.”

IJskoud water

De start is goed geweest, want het water in de giertank was al ijskoud: „Het scheelt enorm dat de eerste lading uit de bron bij boer Berghorst zelf vandaan kwam en de rest uit een tappunt nabij Aphrodite. Het was dus heel, heel koud water.”

„Ik heb echt goede hoop dat het dit keer goed komt, omdat het zo streng gaat vriezen 's nachts en later deze week ook overdag”, aldus Sonja Plomp.

Dossier 'natuurijs'Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo