Aaron ‘t Lam naar voorleesfinale

DRONTEN - Aaron ’t Lam van christelijke basisschool De Zevensprong kroonde zich onlangs tot voorleeskampioen van Dronten. Hij versloeg twaalf medekandidaten en dingt op 12 april mee naar de provinciale titel in Lelystad.

Dertien schoolwinnaars streden in De Meerpaal om een plaats in de provinciale finale. Zij werden aangemoedigd door klasgenoten, leerkrachten en ouders. De jury, met daarin onder meer winnaar van 2023 Noor de Wit, adviseerde om ‘te genieten van het meedoen’. Nadat alle deelnemers voorgelezen hadden, riep de jury Aaron tot winnaar uit. “Ik ben heel erg blij, ik had het niet verwacht, want het zijn allemaal toppers”, jubelde de 12-jarige kampioen.

Schoolkinderen maken kennis met diverse sporten

DRONTEN - Basisscholieren in de gemeente Dronten kunnen vanaf 1 april weer kennismaken met sport. De sport in Dronten, met name het verenigingsleven, biedt ruim 90 verschillende kennismakingscursissen aan.

Het project ‘(S)Cool Sport’ is een initiatief van de buurtsportcoaches. Om de basisschoolkinderen laagdrempelig te laten kennismaken met sport, geven zij jaarlijks een boekje uit. De boekjes zijn eind vorige maand uitgedeeld aan kinderen op de basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.         •        Aanmelden kan via www.sportindronten.nl/scool-sport.