Afbeelding
Foto: Maarten Heijenk

Gemeente kan gebruikers laadpalen Suydersee niet matsen

DRONTEN - Winkelcentrum Suydersee heeft momenteel 20 laadpunten voor elektrische auto’s, verdeeld over 7 laadpalen op 5 afzonderlijke locaties. De gemeente gaat het gebruik per laadpunt bijhouden. Op basis daarvan wordt bepaald of een extra laadpaal in de nabije omgeving gewenst is.

Verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) schrijft dit in antwoord op vragen van D66. Die fractie vroeg ook of de tarieven voor het gebruik van de laadpalen bij het winkelcentrum lager kunnen. Het college van B en W antwoordt dat de laadpunten van commerciële bedrijven zijn, in dit geval Eneco en TotalEnergies: “Dit betekent dat de tarieven en de abonnementen voor het laden bepaald worden door de marktwerking en niet door de overheid.” Van Bergen erkent dat de beschikbaarheid van laadpalen het winkelcentrum aantrekkelijker maakt. Hij weet niet of lage tarieven daarbij helpen.

Metropool Regio

De openbare laadpalen in de gemeente Dronten zijn gerealiseerd door Metropool Regio Amsterdam. Dit is een samenwerkingsverband, waarvan Dronten deel uitmaakt. Deze metropool houdt namens de gemeente ook het gebruik van de laadpalen bij.