Dorpsbelangen Swifterbant: Geen draagvlak voor scholen en sportzaal in bos

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er is op dit moment onder de inwoners van Swifterbant onvoldoende draagvlak voor een nieuw schoolgebouw met sporthal aan de Bosweg. Dat constateert de Dorpsbelangen in een persbericht.  De vereniging zegt open te staan voor betere alternatieven.

De scholen, gemeenschapscentrum De Steiger en de sportzaal in Swifterbant zijn aan vernieuwing toe. Een werkgroep uit het dorp kwam deze zomer samen met deskundigen met het voorstel om de scholen de Branding, de Duykeldam en de Golfslag te verplaatsen naar het dorpsbos.

Goed bereikbaar

Eén van de voordelen van de locatie aan de Bosweg is, dat de scholen en de sporthal goed bereikbaar zijn vanuit de nieuw te bouwen wijk Swifterbant-zuid. 

Dorpsbelangen is goed te spreken over de inzet van de werkgroep. Ze vinden het geen gek idee om de scholen en sporthal te centraliseren op één locatie: “Zo wordt er ruimte gecreëerd voor extra woningbouw.”

De keuze voor het bos leidde echter tot discussies in het dorp. Als reactie daarop besloot de gemeenteraad haast te maken met een beslissing over de locatiekeuze voor de scholen. Dorpsbelangen constateert nu dat er geen draagvlak is voor scholen in het bos.

Ook centrum is belangrijk

Waar moeten de scholen dan wel komen? Dorpsbelangen spreekt in haar persbericht geen voorkeur uit. Wel schrijft de vereniging dat niet alleen de bereikbaarheid vanuit Swifterbant-zuid belangrijk is, maar ook de ontwikkeling van het dorpscentrum. 

Dorpsbelangen staat nog steeds achter de in 2021 door het dorp geschreven Dorpsvisie: “Maar we staan ook open voor betere alternatieven.

Daarbij is een belangrijk uitgangspunt voor Dorpsbelangen dat het dorp voldoende voorzieningen houdt. De vereniging schat dat daarvoor in het jaar 2040 minimaal 9.000 inwoners nodig zijn.

Iedereen kan meepraten

Het bestuur van Dorpsbelangen zegt druk bezig te zijn om ervoor te zorgen dat inwoners kunnen meepraten: “We hopen op een actieve deelname van zo veel mogelijk inwoners om mee te denken over de toekomstige kansen voor Swifterbant.”

De jongens onder 15 jaar van Shoganai.
Judoteam van Shoganai uit Dronten plaatst zich voor NK 5 uur geleden
Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 6 uur geleden