De doop van de Polder Pink in 2022.
De doop van de Polder Pink in 2022. Foto: Dronten Marketing

Duizenden gratis tulpenbollen beschikbaar voor Drontenaren om buurt op te fleuren

Algemeen

DRONTEN - Inwoners van de gemeente Dronten kunnen een gratis pakket tulpenbollen aanvragen om hun buurt op te fleuren. Ze krijgen dan de eigen tulp van de gemeente Dronten: de Polder Pink.

De stichting die zich bezighoudt met de marketing van Dronten en het buurtwerk van de gemeente stellen 10.000 tulpenbollen beschikbaar. Een deel daarvan gaat naar woningverhuurder OFW. De rest verdelen ze onder de inwoners.

Maximaal 250 bollen

Inwoners kunnen een aanvraag indienen. Dronten Geeft Je De Ruimte en Samen Actief kijken hoeveel ruimte de aanvragers hebben en geven vervolgens maximaal 250 tulpenbollen. “De tulpen mogen niet op eigen grond worden geplant”, benadrukken de initiatiefnemers.

De eigen tulp van Dronten bestaat sinds 2021. Bijna 350 mensen dachten mee over de naam en stemden uiteindelijk op Polder Pink. “Drontenaren hebben nu voor het eerst de kans om hun straat, wijk, park of plein op te vrolijken met deze unieke, roze tulp”, aldus Dronten Marketing.

Josje Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte: “Samen met buurtgenoten met de handen in de klei. Gezamenlijk een bijdrage leveren aan een bloeiend Dronten waar we trots op kunnen zijn. Daar is de Polder Pink voor bedoeld.”

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 15 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 16 uur geleden