DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zorgen over positie wethouder Vis eerder toe- dan afgenomen na opsomming van feiten

Zorgen over positie wethouder Vis eerder toe- dan afgenomen na opsomming van feiten
Suzanne Stoop (PvdA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W hebben vandaag een opsomming van feiten gegeven over de rol van wethouder Dirk Minne Vis inzake het dossier ‘payroll’. Fractievoorzitters van zowel de oppositie (PvdA) als de coalitie (VVD) geven aan dat de zorgen zeker niet zijn weggenomen.

CDA-wethouder Vis heeft de gemeenteraad meermalen verkeerd geïnformeerd over het gebruik van de payrollconstructie. Zijn eigen fractie blijft de wethouder steunen. Coalitiegenoot Leefbaar Dronten is nog niet toe aan het trekken van conclusies uit het feitenrelaas. „Wij hebben nog geen fractie-overleg gehad”, zegt Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten), die ook niet in de gelegenheid is om een persoonlijke reactie te geven.

Schrik niet weggenomen

De VVD is de derde coalitiepartij. Fractievoorzitter Irene Korting: „Ik zeg het maar heel eerlijk: de schrik is niet bepaald weggenomen door dit feitenrelaas. De zorgen over het functioneren van de wethouder zijn misschien zelfs toegenomen.” Korting omschrijft het optreden van de wethouder in de commissievergadering van vorige week als ‘stuitend’.

Ze trekt nog geen conclusies: „Ik heb het nog niet in de fractie besproken en ik heb de fractievoorzitter van het CDA ook nog niet kunnen spreken. We zitten met z’n drieën in deze coalitie en we willen een hele zorgvuldige afweging maken. Daar gaan we de komende week mee aan de slag.”

Betekent dit dat de coalitiepartijen CDA, VVD en Leefbaar Dronten - gedrieën goed voor een meerderheid in de raad - met één stem gaan praten? „Niet noodzakelijkerwijs”, antwoordt Irene Korting, „Maar het lijkt me wel goed om als coalitie even bij elkaar te komen.”

Het ziet er niet best uit

Suzanne Stoop (PvdA) zegt desgevraagd: „Het roept bij mij vooral meer vragen op. Maar het ziet er niet best uit. We kunnen vaststellen dat hij ons vorige week wéér verkeerd heeft geïnformeerd. Dat is niet best.”

„Als je als raadslid vragen hebt voor het college, dan moet je er op kunnen vertrouwen dat je juiste informatie krijgt. Daar mag je nu vraagtekens bij zetten. Volgens mij kun je als wethouder maar één conclusie trekken.”

Zoals eerder gemeld onthoudt wethouder Dirk Minne Vis zich tot de raadsvergadering van 19 oktober van commentaar.

Dossier Dirk Minne Vis