DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wifi in het winkelcentrum is volgens meeste raadsleden niet achterhaald

Wifi in het winkelcentrum is volgens meeste raadsleden niet achterhaald
Wethouder Dirk Minne Vis
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - GroenLinks vindt wifi in het winkelcentrum Suydersee overbodig omdat vrijwel iedereen tegenwoordig 3G of 4G heeft. Een meerderheid van de gemeenteraad wil er echter mee doorgaan uit oogpunt van veiligheid, voor de minderbedeelden en voor toeristen.

De gemeente wil wifi in het winkelcentrum aanleggen en de ondernemers moeten het daarna zelf in stand houden. Jaap Oosterveld (ChristenUnie) had daar eerder al zijn vraagtekens bij geplaatst en Paul Vermast (GroenLinks) deed dat donderdag nog eens dunnetjes over. ,,Jaren geleden lokte je hiermee misschien klanten naar de winkels, nu is het een beetje achterhaald’’, vond Vermast.

Minderbedeelden

Wethouder Dirk Minne Vis zei in een reactie dat niet iedereen 3G en 4G heeft: ,,Er zijn ook minderbedeelden die aangewezen zijn op wifi.’’ Zijn partijgenoot Jan Klopman (CDA) voegde eraan toe dat ook toeristen vaak zoeken naar plekken met wifi.

Volgens de heer Vis is wifi bovendien van belang voor het signaleren van winkeldiefstal, het aanhouden van winkeldieven en het voorkomen van andere criminaliteit. ,,Dat wil ik faciliteren en daarover hebben wij afspraken gemaakt met de ondernemers.’’

Vermast begreep dat hij weinig steun kreeg en nam zijn verlies.