DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder probeert bij alle avonden over afvalcontainers aanwezig te zijn

Wethouder probeert bij alle avonden over afvalcontainers aanwezig te zijn
Nico Verlaan
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Nico Verlaan gaat de komende week proberen om bij alle vier de inspraakavonden over de ondergrondse afvalcontainers persoonlijk aanwezig te zijn. De wethouder is ervan overtuigd dat de nieuwe manier van afval inzamelen een succes wordt en hij wil zijn enthousiasme graag overbrengen.

Vanaf 1 oktober moeten inwoners van de drie dorpen het restafval naar ondergrondse containers brengen. De huidige rolcontainers voor restafval worden vanaf dat moment gebruikt voor plastic, metaal en drankenkartons (PDM).

Nog geen vlekkenplan voor Dronten

De gemeente heeft voor Biddinghuizen en Swifterbant een ‘vlekkenplan’ gemaakt met daarop de locaties waar de containers ongeveer moeten komen. De wethouder kan nog niet zeggen wanneer het vlekkenplan voor Dronten wordt gepubliceerd.

Het plan voor de beide kleinere dorpen wordt de komende week besproken in De Hoeksteen en De Voorhof. Als er bewoners zijn die behalve over de locaties ook over het beleid van de gemeente willen praten, dan is dat wat Nico Verlaan betreft geen probleem: „Want ik geloof erin. Het gaat een succes worden!”

Inspraakavonden Swifterbant

Inspraakavonden Biddinghuizen

Dossier afvalcontainers