DeDrontenaar.nl

Maandag, 3 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder presenteert plan voor hele nieuwe begroting: „Alle hens aan dek nu"

Wethouder presenteert plan voor hele nieuwe begroting: „Alle hens aan dek nu
Ton van Amerongen (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Het besef moet nog inzinken dat het Dronter schip al enige tijd in zwaar weer vaart en de storm komt ras dichterbij. Het is alle hens aan dek nu.” Dat schrijft wethouder Ton van Amerongen (VVD) in zijn plan om de financiële toekomst van de gemeente Dronten veilig te stellen.

De wethouder meldt dat de gemeentelijke inkomsten en uitgaven nog in balans zijn: „In 2021 is dat niet meer het geval.” Het betekent dat de gemeente Dronten moet bezuinigen. Besloten is dat de gemeentelijke begroting helemaal opnieuw wordt opgebouwd.

Dat proces is vorige maand begonnen en Van Amerongen heeft nu de volledige planning gepubliceerd. Er komen verschillende informatiebijeenkomsten voor de gemeenteraad en de hele procedure wordt afgerond bij het vaststellen van de begroting voor 2022.

Ah, daar komt de aap weer uit de mouw. Beste meneer van Amerongen, jullie geven te veel geld uit aan volledig onzinnige zaken, hou daar eens mee op, dan hoeven de drontenaren niet in zwaar weer te komen, vervolgens goed nadenken over zaken die wel zinnig zijn en geen bodemloze put veroorzaken, helpt echt. U wilt de financiele toekomst veilig stellen? Die zijn door jullie zelf in zwaar weer gebracht en nu ons zogenaamd willen redden? wat stoer, drontenaren zullen u wel dankbaar zijn voor uw inzet, misschien is schoon schip maken bij de gemeente de beste inzet. Dit gebeurt allemaal als niemand verantwoording hoeft af te leggen voor zijn handelen in de politiek. Niemand wordt afgerekend, oja wel dus, de drontenaren.
H Pereboom | vrijdag 10 juli 2020 11:01