Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wethouder over verbouwing gemeentehuis: Nieuwe eisen komen bovenop 24,9 miljoen euro

Wethouder over verbouwing gemeentehuis: Nieuwe eisen komen bovenop 24,9 miljoen euro
Peter Duvekot (SP)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Als de gemeenteraad nieuwe eisen gaat stellen aan het gemeentehuis, dan past dat niet binnen de begroting van 24,9 miljoen euro voor de verbouwing. Dat zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) donderdag. „Dat had ik wel verwacht”, toonde SP-raadslid Peter Duvekot zich ontstemd.

Volgens de fractievoorzitter van de SP is vernieuwing van de democratie in Dronten ‘broodnodig’: „Dat is niet nieuw, er is een werkgroep mee bezig, dit is geen verrassing.” Die werkgroep speelt met het idee om tegelijkertijd in verschillende ruimtes te kunnen vergaderen.

Wethouder Siepel zei in een reactie dat er in het programma van eisen voor de verbouwing van het gemeentehuis geen rekening is gehouden met een tweede vergaderzaal „Dit maakt dus geen onderdeel uit van de begroting. Als we daarvoor kiezen, is het een uitbreiding van de begroting en moeten we daarover in gesprek.”

Absurd hoog

Peter Duvekot vindt de kosten voor de verbouwing nu al ‘absurd hoog’. Hij kondigde aan dat zijn fractie gaat nadenken hoe eventuele nieuwe ideeën toch binnen die 24,9 miljoen euro gerealiseerd kunnen worden.

Verbouwing gemeentehuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo