Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wethouder maakt tòch pas op de plaats bij ‘landjepik’: „Voor zover de wet het toelaat”

Wethouder maakt tòch pas op de plaats bij ‘landjepik’: „Voor zover de wet het toelaat”
Wethouder Ton van Amerongen (VVD).
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen heeft de gemeenteraad toegezegd dat hij alsnog pas op de plaats maakt bij de aanpak van oneigenlijk grondgebruik. Hij voldoet daarmee aan de nadrukkelijke wens van de gemeenteraad, ondanks het feit dat de huisadvocaat van de gemeente hem dat heeft ontraden. De wethouder heeft wel enkele nuances aangebracht.

De gemeenteraad wil het dossier ‘landjepik’ eerst goed evalueren, voordat de gemeente verder gaat met handhaven. Huisadvocaat Mark Tunnissen had B en W geadviseerd om die motie van de raad te negeren.

Schoorvoetend

Kort na die brief van de advocaat volgde er een informatieavond met de gemeenteraad. Daarin heeft wethouder Van Amerongen schoorvoetend toegezegd de motie uit te voeren.

Net als vorige maand tegenover deze krant, heeft de VVD-wethouder wel enigszins op de rem getrapt. Hij vraagt zich nog steeds af of de motie van de gemeenteraad op gespannen voet staat met de beginselen van behoorlijk bestuur. „Ik ga de motie uitvoeren, voor zover de wet het toelaat", laat de wethouder via een woordvoerder weten.

Beter communiceren

Tijdens de informatieavond kreeg Van Amerongen het verzoek om in de toekomst beter te communiceren inzake het onderwerp oneigenlijk grondgebruik. „Die opmerking heb ik ter harte genomen”, aldus de wethouder.

Oneigenlijk grondgebruikOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo