DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder Korting neemt de tijd voor De Zuid: „Zorgvuldigheid gaat voor snelheid”

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad heeft B en W vorig jaar het advies gegeven om nog eens goed na te denken over het omleggen van De Zuid naar de andere kant van de Open Hof. De omwonenden en de rest van de bevolking hadden al langer hun twijfels. Wethouder Irene Korting kondigt nu aan: „Ik kom met een nieuw voorstel waar wèl draagvlak voor is.”

Voor de renovatie van de Walvisstraat en De Zuid zijn enkele miljoenen opzij gelegd. Daar verandert niets aan, benadrukte wethouder Korting vanmorgen bij de presentatie van de gemeentebegroting voor 2019.

Opdracht goed begrepen

De wethouder herinnerde er wel aan dat zowel de gemeenteraad als de inwoners hun twijfels hebben over het project: „Ik ben als nieuwe verantwoordelijk wethouder in het dossier gedoken en ik heb de opdracht van de raad heel goed begrepen.”

Irene Korting gaat de komende periode in gesprek met de omwonenden en andere betrokkenen. Daar neemt ze de tijd voor. Aanvankelijk was het de bedoeling om de plannen voor De Zuid het komend najaar in de gemeenteraad te behandelen. Zoals eerder gemeld wordt dat nu het voorjaar van 2019. „Zorgvuldigheid gaat voor snelheid”, aldus de wethouder.

Dossier omleggen De Zuid