DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder houdt goed gevoel over aan avonden over ondergrondse afvalcontainers

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - „De avonden in Swifterbant en Biddinghuizen zijn me uitermate goed bevallen.” Dat zegt wethouder Nico Verlaan na de inspraakbijeenkomsten over de locaties van de ondergrondse afvalcontainers in beide dorpen.

De wethouder heeft geconstateerd dat mensen vrezen voor zwerfvuil of losse zakken bij de containers. „Daar moeten we goed op letten”, zegt hij daarover.

Niet betalen per zak

Ook bestaat er bezorgdheid dat inwoners op den duur moeten betalen per storting of per kilo restafval. Volgens de wethouder is dat niet aan de orde: „Daar is absoluut geen sprake van! De gemeenteraad en het college zijn hier heel stellig in: geen verdere belastingheffing.”

Nico Verlaan gaat zelfs een stapje verder. Hij constateert dat de gescheiden afvalinzameling in de gemeente Dronten een succes is: „En dan verdienen de inwoners het eigenlijk om daarin mee te delen. Wat dat inhoudt? Dat kan ik nu nog niet zeggen, maar het is wel wat ik uitstraal naar de politieke partijen en naar de mensen om mij heen.”

Systeem wordt ingevoerd

Overigens stond de invoering van het systeem met ondergrondse afvalcontainers niet ter discussie tijdens de inspraakavonden. Die beslissing is al lang en breed genomen door de gemeenteraad. In Swifterbant en Biddinghuizen ging het alleen om de plaatsen waar de containers moeten komen.

Akkoord met meeste locaties

Verlaan merkte dat de bewoners akkoord zijn met de locaties van het merendeel van de containers. „Op een aantal punten gaan wij maatwerk leveren, dat heb ik toegezegd.”

Als er suggesties zijn voor betere locaties, hoopt hij dat de buurt een gezamenlijk standpunt inneemt: „Als we daaraan tegemoet kunnen komen, doen we dat. Als dat problematisch wordt, gaan we in gesprek met de buurt.”

Video

Dossier afvalcontainers