DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder heeft 4 jaar lang ‘geworsteld’ met RTV8

Wethouder heeft 4 jaar lang ‘geworsteld’ met RTV8
Sandra Nobel (PvdA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,Een teer punt, ik heb er vier jaar lang mee geworsteld’’, zei wethouder Ton van Amerongen gisteravond in antwoord op vragen uit de gemeenteraad over het stopzetten van de subsidie aan de lokale omroep RTV8. ,,Maar we moeten niet verzanden in lokaal hobbyisme.’’

Het was Sandra Nobel (PvdA) die de omroep ter sprake bracht tijdens de behandeling van de ‘cultuurvisie’ van het college. ,,Spijtig’’, zei ze over het aankomende faillissement, ,,Was dit met wat meer steun en creativiteit niet te voorkomen geweest?’’

Mediawet

Wethouder Van Amerongen antwoordde dat de omroep vier jaar lang de tijd heeft gekregen om aan de regels uit de Mediawet te voldoen. Volgens de wethouder erkent de stichting zelf dat het niet lukt om voldoende informatie, cultuur en educatie in de programma’s te verwerken. ,,En op een gegeven moment houdt het op’’, aldus Van Amerongen.

Paul Vermast (GroenLinks) heeft zich in het verleden hard gemaakt voor de omroep. Hij was echter, net als B en W, teleurgesteld over de manier waarop RTV8 er invulling aan heeft gegeven. Het raadslid had begrip voor de handelwijze van het college.

Besteding van het geld

Yvonne den Boer (D66) zag meteen al een besteding voor de 10.000 euro die de gemeente bespaart op de lokale omroep. Zij wilde het steken in Kunst- en Cultuurcommissie.