DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder constateert dat er steeds minder klachten zijn over restafvalcontainers

Wethouder constateert dat er steeds minder klachten zijn over restafvalcontainers
Ondergrondse container voor restafval.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er komen bij de gemeente Dronten steeds minder klachten binnen over de restafvalcontainers. „Inwoners wennen snel aan de nieuwe situatie”, concludeert wethouder Ton van Amerongen.

De wethouder zei dat donderdag in antwoord op vragen van zijn eigen VVD-fractie. Zij hadden nogal wat vragen over de containers gekregen.

Opsomming van problemen

Van Amerongen gaf een opsomming van de problemen uit de opstartperiode: containers die nog niet geplaatst waren, afvalpassen die niet werkten, passen die waren zoekgeraakt en bestrating die door de vorst nog niet klaar was.

Ook waren er storingen doordat er te grote voorwerpen in de containers werden gepropt. Verder gingen containers op slot omdat bewoners hun pas meerdere keren uitprobeerden.

Complimenten

„Het algemeen beeld is: als de containers zijn geplaatst en in werking zijn, neemt het aantal klachten en vragen snel af”, aldus de wethouder.

Hij kondigde vóór de zomervakantie een evaluatie aan. „En het is niet allemaal leed. Ik kreeg vandaag nog een kaart van een mevrouw met de complimenten.”

Restafval