DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wachttijden voor scootmobiel in Dronten fors opgelopen: „Grote toename van de vraag”

Wachttijden voor scootmobiel in Dronten fors opgelopen: „Grote toename van de vraag”
Judy Koopman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Iemand die via de gemeente Dronten een scootmobiel toegewezen heeft gekregen, moet gemiddeld anderhalve maand wachten voordat het vervoermiddel geleverd wordt.„Wachttijden kunnen oplopen tot zes maanden”, schrijft voorzitter Judy Koopman van Gehandicaptenberaad Dronten.

De gemeente herkent zich niet in die zes maanden. „Het afgelopen kwartaal is de wachttijd gemiddeld 45 dagen geweest”, stelt een woordvoerster.

Toch wil Gehandicaptenberaad over de wachttijden in gesprek met de gemeente. Judy Koopman heeft de gebruikers via het kwartaalblad gevraagd hoe lang ze op hun scootmobiel hebben moeten wachten.

Forse stijging

De gemeente zegt te streven naar een zo kort mogelijke wachttijd: „Maar we zien sinds de invoering van het abonnementstarief een grote toename van de vraag naar hulpmiddelen, waaronder scootmobielen. Dit heeft bij onze leverancier voor een forse stijging van aanvragen geleid.” Die stijging geldt niet alleen in Dronten, maar in het hele land.

De gemeente erkent dat sommige inwoners wat langer moeten wachten op hun scootmobiel: „De wachttijd is afhankelijk van de vraag en zal langer zijn voor een inwoner met een individuele en complexe vraag om een maatwerk-scootmobiel.”

Maatwerk

In de praktijk blijken aanvragen steeds complexer te worden. Een standaard-scootmobiel wordt minder en minder toegewezen: „We moeten meer maatwerk leveren en dat drijft de levertijden op.”

De gemeente Dronten zegt regelmatig om tafel te zitten met de leverancier om de levertijden door te spreken: „We zoeken naar oplossingen.”

Wmo