DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VVD en Leefbaar Dronten in discussie gemeentehuis: „Vindt u ons oplichters?”

VVD en Leefbaar Dronten in discussie gemeentehuis: „Vindt u ons oplichters?”
Remco de Maaijer (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Vindt u ons oplichters?” Die vraag stelde VVD-fractievoorzitter Remco de Maaijer donderdag aan zijn PvdA-collega Suzanne Stoop. Zij vindt dat de overige fracties een dubieuze rol hebben gespeeld bij het uitwerken van de bezuinigingensvoorstellen voor het gemeentehuis.

Een werkgroep met 7 van de 8 fracties kwam tot de conclusie dat er hooguit 3,5 miljoen bezuinigd kan worden op de 24,9 miljoen euro voor het gemeentehuis. „Jullie hebben het allemaal een goed idee gevonden om in zo’n surrogaat-raadswerkgroep te gaan zitten”, zei Stoop donderdag. „Dat accepteer ik niet”, riep Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) uit.

In het pak naaien

Eerder had de PvdA geschreven: „Door deel te nemen aan deze werkgroep, laten wij ons in het pak naaien.” De Maaijer zei donderdag dat hij ‘in het pak naaien’ had opgezocht in Van Dale en bij Onze Taal. „En ik kon mijn ogen niet geloven. Het betekent bedriegen en oplichten. U hebt dus de uitspraak gedaan dat wij u bedriegen c.q. oplichten. Staat u daar nog steeds achter?”

Ook Foeke Bongers (Leefbaar Dronten) had zijn woordenboek opengeslagen: „De termen die u gebruikt vind ik inacceptabel.”

U verzint argumenten

Suzanne Stoop vond de uitlatingen van beide heren representatief voor het gemeentehuis-debat: „U verzint allerlei argumenten om dat ene voorstel mogelijk te maken.” Ze wees erop dat ‘in het pak naaien’ op meerdere manieren kan worden uitgelegd.

Genootschap Onze Taal schrijft inderdaad dat de uitdrukking meestal betrekking heeft op politieke spelletjes of machtsspelletjes.

Verbouwing gemeentehuis