Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vincent Schuurman start petitie over gemeentehuis: „Vanwege enorme arrogantie”

Vincent Schuurman start petitie over gemeentehuis: „Vanwege enorme arrogantie”
Raadsleden luisteren naar een uitleg over het gemeentehuis.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Vincent Schuurman uit Dronten is gestart met een petitie over het gemeentehuis in zijn woonplaats. „Het gaat mij er niet om dat renovatie niet mag”, schrijft hij, „Maar het gaat om veel gemeenschapsgeld en dan mag je verwachten dat er correcte afwegingen worden gemaakt.”

Schuurman (40) woont zijn hele leven al in de gemeente Dronten; eerst in Biddinghuizen en tegenwoordig in Dronten. „Ik doe niks in de politiek. Maar toen ik in november de bedragen voor de renovatie van het gemeentehuis las, ben ik me rotgeschrokken. Het is nu zelfs zo ver dat ik erover nadenk om actief te worden in de politiek.”

Debacle van De Meerpaal

Volgens de ‘actievoerder’, in het dagelijks leven commercieel medewerker bij Flestic BV, probeert het gemeentebestuur de renovatie er zo snel mogelijk door te drukken: „Het gaat om enorm veel geld en naar nu blijkt zijn de alternatieven niet afgewogen. Ik ben bang dat het dezelfde kant opgaat als indertijd met het debacle van De Meerpaal.”

Schuurman zegt dat tal van ondernemers en burgers het met hem eens zijn: „Het gaat echt niet alleen om de PvdA en een klein beetje GroenLinks en D66.”

De commissievergadering van donderdag vormde de druppel die de emmer deed overlopen: „Ik zag en hoorde de enorme arrogantie van de VVD en de wethouder. Daarom heb ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb ik de petitie online gezet. Ik ben nu mensen aan het benaderen om ‘m te ondertekenen.”

Gedegen onderzoek

In zijn petitie vraagt Vincent Schuurman om: „Een gedegen onderzoek, waarin alle opties berekend en afgewogen worden.”

Hij wil de handtekeningen straks aanbieden aan de wethouder en misschien VVD-fractievoorzitter Remco de Maaijer: „In een optimistische bui heb ik gezegd dat ik hoop op duizend handtekeningen.”

Verbouwing gemeentehuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo