DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Schade fout studentenhuizen en ‘Polenhotels’ valt volgens wethouder mee

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft in haar bestemmingsplannen niet omschreven dat er in een woonhuis slechts één huishouden mag wonen. Daardoor mochten er in principe in àlle woningen studenten en arbeidsmigranten worden gehuisvest. Wethouder Nico Verlaan vertelt dat door het snel herstellen van de fout is voorkomen dat op allerlei plaatsen ongewenste studentenhuizen of ‘Polenhotels’ konden worden gestart.

Verlaan stelt zelf verantwoordelijk te zijn voor de slordigheid. Hij verwacht echter niet dat het politieke consequenties zal hebben.

Lees ook:

Politieke consequenties? Wellicht, maar al dit geblunder heeft zeker in een zekere straat v.d. Oeverloper een grote ellende opgeleverd voor huiswaarde en welzijn van Dronten-burgers, lees: dus ook nieuwkomers in deze straat, die eigenlijk in "de val" zijn gelopen met hun kersverse koopwoningen. Overladen parkeerplaatsen, geluid e.a. overlast door leefwijze op andere tijdstippen, en geen enkel belang bij veroorzakers om dit te veranderen, en nog minder belang bij de huismelkers om hier ook maar iets aan te veranderen, tot diep in de toekomst. Een kansloze situatie. Wat denk je dat deze niet-belanghebbers dadelijk gaan doen met het nieuwe afval-beleid, of de waarde van woningen als ook nog eens het vliegveld in gebruik genomen gaat worden? Ellende op ellende, en dus zeker in die wijk, en helemaal in die ene straat. Consequenties? Ja, dan toch zeker voor de bewoners daar. En dan laat ik het Polenhotel op de Morinel nog buiten beschouwing. Blunders, blunders, tsss, waar is het wijze beleid van vroeger gebleven? Ik sluit me aan bij de opmerkingen van "Marc", bij de vorige berichtgeving van vandaag; "aftreden, allemaal", echter lost dat ook niets op. Beter zou zijn vergunningen in te trekken, en illegale verhuur hard aan te pakken. Want helaas gebeurt *dat* tot overmaat van bovengenoemde ramp ook nog eens. In mijn optiek zijn de werkelijke boosdoeners de Gemeente, en de daar grof mis-/gebruik van makende huis-melkers. Die laatste categorie woont echt niet in de straat of het dorp waar zijn/haar eigen huizen worden uitgebaat. Reken daar op. Praat me dus niet van consequenties. Het *zou* juist consequenties moeten hebben. Positieve, voor de Dronten-burgers wel te verstaan.
drontenaar | donderdag 7 juli 2016 21:10
Zojuist was er voor de zoveelste keer weer eens een 'leuk' wedstrijdje gaande op de fazantendreef t.h.v. de morinel. 2 personenauto's (beide Poolse kentekens) scheurden naast elkaar over de Fazantendreef. Linksaf de morinel op, een links en een rechts van de verkeersheuvel . . . en ze reden daarbij even geen 50 km per uur. Consequenties? Het jarenlange 'kom maar binnen met je knecht beleid' van deze gemeente heeft zo links en rechts wel een paar consequenties opgeleverd. De wijk oeverloper/kievit/morinel is een 'fijne rustige' woonwijk geworden, not! Doe het in Dronten, maar je moet hier wel even rekening houden met de 'eigen' verkeersinterpretaties en audio actieve activiteiten van de diverse medelanders . . . . . en af en toe even rennen voor je leven.
Johnny W | woensdag 20 juli 2016 16:03