Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Heftige discussies over ondergrondse containers voor restafval in Dronten


DRONTEN - ,,250 meter lopen naar de dichtstbijzijnde restafvalcontainer is veel te ver’’, zo luidde één van de stellingen tijdens het Politiek Café van donderdagavond. De meningen waren verdeeld en Leon Schuiling uit Dronten toonde zich een fanatiek tegenstander van ondergrondse containers in de wijken.

De rolcontainers voor restafval worden in de gemeente Dronten vanaf 1 oktober containers voor plastic, metaal en drankenkartons (PDM). Restafval wordt daarna niet meer aan huis opgehaald en moet naar een ondergrondse afvalcontainer in de wijk worden gebracht.

Informatiebijeenkomsten

Er komen in de hele gemeente tussen de 40 en 100 ondergrondse containers. Dàt ze er komen, ligt al vast. De vraag is nu alleen waar ze moeten komen. De gemeente Dronten gaat vanaf eind maart informatie-avonden in de wijken houden over de exacte plekken.

Inwoners van Swifterbant startten al een petitie tegen de ondergrondse afvalcontainers. Leon Schuiling uitte donderdag zijn bezwaren tegen de manier waarop de gemeente Dronten het huisafval gaat inzamelen. In bijgaand interview zet hij die bedenkingen uiteen.

Ondergrondse afvalcontainersOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo