DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Heftige discussies over ondergrondse containers voor restafval in Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,250 meter lopen naar de dichtstbijzijnde restafvalcontainer is veel te ver’’, zo luidde één van de stellingen tijdens het Politiek Café van donderdagavond. De meningen waren verdeeld en Leon Schuiling uit Dronten toonde zich een fanatiek tegenstander van ondergrondse containers in de wijken.

De rolcontainers voor restafval worden in de gemeente Dronten vanaf 1 oktober containers voor plastic, metaal en drankenkartons (PDM). Restafval wordt daarna niet meer aan huis opgehaald en moet naar een ondergrondse afvalcontainer in de wijk worden gebracht.

Informatiebijeenkomsten

Er komen in de hele gemeente tussen de 40 en 100 ondergrondse containers. Dàt ze er komen, ligt al vast. De vraag is nu alleen waar ze moeten komen. De gemeente Dronten gaat vanaf eind maart informatie-avonden in de wijken houden over de exacte plekken.

Inwoners van Swifterbant startten al een petitie tegen de ondergrondse afvalcontainers. Leon Schuiling uitte donderdag zijn bezwaren tegen de manier waarop de gemeente Dronten het huisafval gaat inzamelen. In bijgaand interview zet hij die bedenkingen uiteen.

Ondergrondse afvalcontainers

Er wordt weer veel te veel nadruk opgelegd. De meeste gaan ook min een keer per twee dagen naar de winkel em slepen ze van alles mee, je kunt dan ook gelijk je restafval meenemen. Het zit op dit moment meer in de emotionele zweer. Ik denk dat we over een jaar niet beter meer weten. Mensen wordt bewuster met het omgaan van afval en jullie zullen zien dat er haast geen restafal meer is.
Edo | zondag 5 maart 2017 14:38