DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Bevolking wil niet, wethouder wil wel naar Floriade: „We moeten het beter uitleggen”

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft 150.000 euro opzij gelegd om zich te presenteren op de Floriade in Almere. Daar komt nog een bedrag bij in het jaar 2022, het jaar van de Floriade. De inwoners van Dronten zien die uitgaven helemaal niet zitten, blijkt uit de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. VVD-wethouder Irene Korting zegt in een reactie dat ze beter moet uitleggen waar het geld aan besteed wordt.

DeDrontenaar.nl sprak de wethouder vrijdag op Het Plein in Biddinghuizen, waar het college van B en W tijdens een barbecue pogingen deed om ‘nieuwe verbindingen’ te leggen met de inwoners.

Dossier Floriade

Zomerenquête

Hoeveel geld steekt de gemeente in de presentatie van Dronten op de Floriade 2022 in Almere?

Max. 1 miljoen euro

6%

Max. 500.000 euro

11%

Max. 250.000 euro

31%

Niets

52%
Zie ook de volledige uitslag van de zomerenquête van DeDrontenaar.nl.

Verkiezingsbeloften

Stelling voor gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018: De gemeente Dronten moet zich stevig op de kaart zetten tijdens de Floriade (Almere, 2022) en dat mag best wat kosten.

D66 - helemaal eens

De Van der Staay Foodgroup, Aeres Hogeschool en andere agrarische topsectoren mogen niet ontbreken op de Floriade. De gemeente Dronten kan dat ruimhartig faciliteren.

CDA - eens

Dronten is koploper in de agrofood sector door onze vruchtbare bodem, ruime kavels, goede waterhuishouding en een uniek agrarisch kenniscentrum. Een goede presentatie op de Floriade biedt kansen voor nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. Doen dus!

VVD - eens

De Floriade is een groot evenement en trekt wereldwijd bezoekers. Verschillende Drontense bedrijven/instellingen zijn hierbij betrokken. Goed als de gemeente bij bestaande initiatieven aansluit (indien nodig bijdraagt) en zo Dronten op de kaart zet.

PvdA - eens

Dronten staat al stevig op de kaart waar het gaat om de agrarische sector. Dit is echter wel een hele unieke kans voor Dronten om zich nog beter te positioneren. En dat mag best iets kosten.

Leefbaar Dronten - eens

Als de gemeente Dronten zich op de Floriade kan promoten is dat prima, maar het is de vraag wat het effect daarvan zal zijn. De kosten dienen binnen de perken te blijven.

ChristenUnie - neutraal

Natuurlijk moet Dronten stevig op de kaart worden gezet. Maar om dat via een Floriade te doen is een route die weinig waarborgen geeft. Subsidiegeld inzetten met de gedachte ‘dat het echt wel wat mag kosten’ is veel te mager.

GroenLinks - oneens

Het is goed om kansen voor ondernemers en onderwijs tijdens de Floriade te verzilveren. Maar de deze vinden plaats in Almere en GroenLinks verwacht maar een beperkt positief effect voor Dronten. Daarom willen we hier niet veel geld voor uittrekken.

SP - helemaal oneens

Geen cent naar de Floriade wat de SP betreft. Een onnodig prestigeproject wat teveel geld kost.