DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Verkoopcijfers bedrijventerreinen in gemeente Dronten schieten opeens de lucht in

Verkoopcijfers bedrijventerreinen in gemeente Dronten schieten opeens de lucht in
Redactie: M.H.

DRONTEN - Nadat er in 2014 en 2015 geen enkele vierkante meter aan bedrijventerreinen werd verkocht door de gemeente Dronten, gaat het de laatste jaren steeds beter. In de eerste maanden van dit jaar is er al 0,9 hectare concreet verkocht en staat er nog eens voor 5,2 hectare gereserveerd.

B en W schrijven in hun toelichting bij de jaarrekening dat het deels te maken heeft met de economie: „We zien de effecten van het huidige economisch herstel terug in de verkoop van bedrijfskavels.”

Acquisiteur

Een andere oorzaak is het aanstellen van een nieuwe acquisiteur, die in september 2018 aan het werk is gegaan. De contacten met ondernemers en relaties zijn geïntensiveerd en er zijn bijvoorbeeld beurzen bezocht en mailingen de deur uitgegaan: „Deze proactieve aanpak heeft inmiddels geleid tot een toegenomen zichtbaarheid, een uitgebreid netwerk en ook al concrete verkopen aan mooie bedrijven.”

Business Zone Delta is inmiddels, los van de kantorenzone, vrijwel geheel uitverkocht. „In Dronten ligt de focus nu dan ook geheel op De Poort van Dronten waar de eerste reserveringen inmiddels geplaatst zijn. Ook in Swifterbant en Biddinghuizen is dit het geval.”