Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tijdelijke studentenwoningen toch niet naar braakliggende bouwgrond in Hanzekwartier

Tijdelijke studentenwoningen toch niet naar braakliggende bouwgrond in Hanzekwartier
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten wil af van de studentenwoningen in De Morinel, Oeverloper en Grutto. Het plan was om deze studenten zo snel mogelijk te verplaatsen naar tijdelijke studentenkamers in het Hanzekwartier. Dat bleek echter toch niet uitvoerbaar te zijn.

„De locatie aan het Hanzekwartier leek geschikt”, schrijven B en W in antwoord op vragen van de VVD. De tijdelijke kamers hadden op korte termijn gebouwd moeten worden op voorlopig braakliggende gronden die in eigendom zijn van de gemeente. De studentenhuisvesting was bedoeld voor maximaal zeven jaar.

„Het plan voor het Hanzekwartier is echter niet uitvoerbaar gebleken”, meldt het college nu. Een reden wordt niet genoemd.

Andere mogelijkheden

Aangekondigd wordt dat de gemeente gaat kijken of er andere mogelijkheden zijn om de concentratie aan studentenwoningen in Dronten-Noord op korte termijn terug te dringen.

Gesprekken met de huiseigenaren in Dronten-noord zijn al in november gestart. De gemeente heeft nog niet bekendgemaakt hoe de studenten aangemoedigd zullen worden hun woningen te verlaten.

Dossier studentenhuisvesting

DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo