Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tijdelijk gemeentehuis aan Educalaan: „Jaja, de ambtenaren worden in de watten gelegd”

Tijdelijk gemeentehuis aan Educalaan: „Jaja, de ambtenaren worden in de watten gelegd”
Het tijdelijke gemeentehuis van Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Jan Kuulkers en Ronny Brands plaatsen deze week namens de firma De Meeuw 97 kantoorunits voor de gemeente Dronten aan de Educalaan. De tijdelijke kantoren zijn voorzien van airconditioning. „Jaja, de ambtenaren worden in de watten gelegd”, bevestigt Kuulkers lachend.

Het gemeentehuis van Dronten wordt voor 24,9 miljoen euro verbouwd en daarom moeten de ambtenaren tijdelijk verhuizen. De gemeente gaat in de tussentijd naar De Meerpaal, de voormalige Rabobank, de Open Hof en 250 ambtenaren krijgen een werkplek in de tijdelijke kantoorunits.

97 Units

De units worden deze week geplaatst door de firma De Meeuw uit Oirschot, vlakbij Eindhoven. Het gaat om 97 eenheden van 6 bij 3 meter met in het midden een brede gang. Op een stuk of achttien plaatsen in het tijdelijke gemeentehuis zijn drie units samengevoegd tot grote lokalen.

Kuulker en Brands zitten een paar dagen ‘in de kost’ bij hotel Het Galjoen. Ze vertellen dat het voor hun werkgever een redelijk grote klus is. „Wij doen dit overal in het land, maar ook in België, Duitsland, Zwitserland.”

Heel geschikt

„Meestal worden deze units gebruikt voor scholen, maar voor een periode van één of twee jaar zijn ze ook heel geschikt als kantoor”, lichten ze toe, „Als het om een langere periode gaat, gebruiken we een ander soort unit.”

De mannen vertellen dat de gemeente Dronten strenge eisen heeft gesteld. „Zo ligt er een behoorlijk zware fundering met betonblokken onder. Normaal zetten we ze op een iets lichtere fundering. En binnen moet alles keurig netjes afgewerkt worden. Wij leggen ook de computervoorzieningen er meteen in. Als wij straks klaar zijn, hoeft alleen de stekker erin.”

Noodkantoor

Verbouwing gemeentehuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo