DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Suzanne Stoop (PvdA) verwondert zich over gebrek aan zelfreflectie bij CDA-wethouders

Suzanne Stoop (PvdA) verwondert zich over gebrek aan zelfreflectie bij CDA-wethouders
Suzanne Stoop (PvdA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Mijn eerste reactie lag ergens tussen verrast en verbaasd, vooral voor wat betreft hun argumenten”, zegt PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop over het opstappen van de beide CDA-wethouders.

„We waren ons aan het voorbereiden op een discussie over met name het gedrag van wethouder Vis op verschillende dossiers. Hij lag behoorlijk onder vuur. En nu stapt hij op zonder ook maar enige blijk van zelfreflectie. Nu krijgen opeens de andere collegeleden de schuld.”

Solistisch optreden

Herkent Suzanne Stoop iets in de kritiek van de opgestapte wethouders Vis en Verlaan op de rest van het college? „Ik kan me best voorstellen dat er in het college harde woorden vallen als je onder vuur ligt", antwoordt ze, "Er is natuurlijk behoorlijk wat gebeurd. Als ik collegelid was geweest, had ik het solistische optreden van Dirk Minne Vis ook slecht getrokken.”

„Maar zij leggen nu de schuld volledig bij hun collega’s neer; over collegialiteit gesproken. Dirk Minne Vis zegt het vertrouwen in de rest van het college op, terwijl hij degene is die onder vuur ligt… Dan heb je niet in de spiegel gekeken.”

CDA verantwoordelijk

„De CDA-fractie is verantwoordelijk voor deze puinhoop en ik ben heel benieuwd hoe die dat morgenavond gaan uitleggen. Dat Jan Klopman (CDA-fractievoorzitter - red.) nu zegt dat hij van niks wist, dat is ongelofelijk. Dat kàn niet, je kunt nu niet de vermoorde onschuld spelen en zeggen dat je van niks wist. Als dit er allemaal onder ligt, dat kan voor een fractie onmogelijk een verrassing zijn. Als dat zo is, heb je je werk niet goed gedaan.”

„Dus ik heb veel vragen over het functioneren van het CDA als collegepartij. Zeker ook naar de toekomst, want je maakt jezelf niet heel aantrekkelijk om mee samen te werken.”

Collegecrisis