DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

SP wil ton op nieuwe verbindingen besparen: „Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg”

SP wil ton op nieuwe verbindingen besparen: „Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg”
Peter Duvekot (SP)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fracties van SP en GroenLinks zijn tot de conclusie dat het gemeentebestuur een heilloze weg is ingeslagen in haar streven naar ‘nieuwe verbindingen’ met de samenleving. Hun voorstel om het bedrag van 100.000 voor die verbindingen te schrappen, werd echter door de rest van de gemeenteraad weggestemd.

‘Nieuwe verbindingen’ is het motto waaronder VVD, ChristenUnie en Leefbaar Dronten anderhalf jaar geleden zijn gestart met hun college van B en W. Volgens Peter Duvekot (SP) heeft het laten meepraten van de inwoners tot nu toe bitter weinig opgeleverd. „Noem nu eens vier goede verbindingen”, daagde hij de collegepartijen uit.

Kinderachtig

„Het zou kinderachtig zijn als ik nu weer over die barbecues zou beginnen”, lachte de SP’er, verwijzend naar de barbecue van B en W in de drie dorpen, waarbij de inwoners hun eigen vlees moesten meenemen.

Toen de ‘regeringspartijen’ niet reageerden op zijn vraag om vier voorbeelden te noemen, bracht Duvekot het voorstel in stemming om het budget voor de ‘nieuwe verbindingen’ te schrappen. „Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg”, vond hij. De vier raadsleden van SP en GroenLinks waren de enigen die vóór stemden.