DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

SP krijgt weinig handen op elkaar met visie van ‘een goed idee is een goed idee’

SP krijgt weinig handen op elkaar met visie van ‘een goed idee is een goed idee’
Peter Duvekot (SP)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W en de gemeenteraad hebben maximaal 107.000 euro over voor ideeën van de bewoners voor de gemeentebegroting. Peter Duvekot (SP) heeft moeite met die bovengrens: „Want een goed idee is een goed idee.”

De SP-fractievoorzitter wil de initiatieven van inwoners niet financieel inperken: „Als iets een goed idee is, dan zien we wel hoe we het uitvoeren.”

„We zijn op zoek naar een manier waarop we inwoners er ècht bij betrekken", zei Duvekot. Hij wees op gemeenten met motiemarkten, waar burgers met ideeën kunnen komen: „Als je van tevoren kaders stelt, sluit je bij voorbaat dingen uit. Durf als gemeenteraad los te laten, kijk naar ideeën en niet zozeer naar de financiële kaders.”

Interessant

„Interessant en spannend”, was de reactie van Ingrid Paalman (ChristenUnie). „Ik zou liever zeggen: zorgelijk en spannend”, vulde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) aan.

Paul Vermast (GroenLinks) noemde de visie van de SP eveneens ‘interessant’, maar vond dat timing van Duvekot slecht: „Waar u het over hebt, is bestuurlijke vernieuwing. Dit voorstel is gedaan in het kader van de begroting. En als je het over de begroting hebt, dan hoort daar nu eenmaal een budget bij.”