DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sollicitanten voor burgemeestersambt in Dronten: 8 vrouwen en 20 mannen, allemaal 40-plussers

Redactie: M.H.

DRONTEN - Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft 28 sollicitatiebrieven ontvangen van 8 vrouwen en 20 mannen voor het burgemeestersambt van de gemeente Dronten. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 40 en 61 jaar. Dit meldt de provincie Flevoland in een persbericht.

Van de 28 sollicitanten zijn er 6 lid van D66 en ook 6 van de VVD. Verder zijn er 5 van het CDA, 3 van de PVDA, 1 van de CU en 1 van een lokale partij. Van 6 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

De sollicitatietermijn liep van 1 november tot 26 november. De vacature is ontstaan door het vertrek Aat de Jonge (zie video), die met pensioen ging. Ineke Bakker is aangesteld als waarnemend burgemeester.

Informatie inwinnen

„De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken”, aldus de provincie, „Daarna bespreekt de commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad een selectie van kandidaten.”

Aansluitend gaat de commissie met deze kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Dronten bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen.

„De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester voor de zomer van 2019 kan beginnen”, aldus de provincie.

Burgemeesterswissel in Dronten

Aanvang: woensdag 28 november 2018 11:55