DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Snel internet: GroenLinks heet CDA en Leefbaar welkom in 21ste eeuw

Snel internet: GroenLinks heet CDA en Leefbaar welkom in 21ste eeuw
Jan Klopman (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,Welkom in de 21ste eeuw’’, zei GroenLinks-raadslid Paul Vermast gisteravond tegen zijn collega’s van het CDA en Leefbaar Dronten. Vijf jaar geleden stemden deze twee fracties tegen snel internet voor het buitengebied. Gisteren waren uitgerekend CDA en Leefbaar Dronten de partijen die samen met de VVD een amendement indienden om de oostkant van de gemeente van snel internet te voorzien.

Het door CDA, VVD en Leefbaar Dronten ingediende amendement werd door àlle raadsfracties gesteund. Paul Vermast kon echter niet nalaten om erop te wijzen dat CDA en Leefbaar Dronten er in 2010 nog heel anders over dachten.

Fractievoorzitter Jan Klopman van het CDA vertelde dat zijn partij het snelle internet vooral belangrijk vindt voor agrariërs, toeristen en scholieren.

Staatssteun

Suzanne Stoop (PvdA) vroeg zich af of hier een sprake is van ongeoorloofde staatssteun voor het bedrijfsleven. Ze vroeg zich bovendien af of het wel eerlijk is tegenover bedrijven die zelf al geïnvesteerd hebben in snel internet.

Uiteindelijk stemde ook het PvdA vóór het amendement, vooral omdat wethouder Ton van Amerongen mogelijkheden zag om het bedrag van 150.000 euro uit het overschot op de begroting voor 2016 te halen.