DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sloopwerkzaamheden in gemeentehuis starten eind november: „Het inpakken is begonnen”

Sloopwerkzaamheden in gemeentehuis starten eind november: „Het inpakken is begonnen”
De tijdelijke kantoorunits.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De eerste sloophandelingen in het gemeentehuis van Dronten staan gepland voor maandag 25 november. Als eerste wordt dan het asbest verwijderd.

Voordat de sloop begint, moeten alle medewerkers verhuisd zijn naar hun tijdelijke werkplekken. „Het inpakken is begonnen”, zegt wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) daarover.

Liggen op schema

„We liggen op schema”, vertelt de wethouder, „We hebben een hele strakke planning: in het eerste kwartaal van 2021 is alles klaar.” Volgens Siepel houdt het gemeentebestuur niet alleen de planning goed in de gaten, maar ook het uiteindelijke resultaat en de financiën.

Tijdelijke huisvesting

Zoals bekend verhuist het gemeentelijk apparaat de komende maand naar vier locaties. De inwoners krijgen vooral te maken met de voormalige Rabobank, want daar komen alle publieksbalies. In de Open Hof komt een vergadercentrum en de kantine voor de medewerkers.

De trouw- en raadszaal worden tijdelijk ondergebracht in De Meerpaal en bij het Almere College en de moskee zijn tijdelijke kantoorunits geplaatst voor 130 tot 150 medewerkers.

Verbouwing gemeentehuis