DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Roggebotstaete krijgt van gemeente Dronten 100.000 euro voor werkplaats

Roggebotstaete krijgt van gemeente Dronten 100.000 euro voor werkplaats
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er zijn vijf aanvragen ingediend bij de gemeente Dronten voor Europese subsidie: Hanneke’s Pluktuin, Ketelweg 19, Stal Stabbé, XL De Ateliers en Roggebotstaete. Alleen Roggebotstaete heeft tot nu toe alle formele stappen gezet en als het aan B en W ligt krijgen zijn 100.000 euro van de gemeente.

Europa stelt de komende jaren in Flevoland 3 miljoen euro beschikbaar voor ‘plattelandsontwikkeling’. Projecten komen echter alleen in aanmerking voor een Europese subsidie als ook de lokale overheid meebetaalt. Daarvoor heeft de gemeenteraad van Dronten in 2014 een bedrag van 450.000 euro opzij gelegd.

Educatieve werkplaats

Roggebotstaete wil van het geld onder andere een educatieve werkplaats bouwen. ,,Deze werkplaats maakt het mogelijk de oogst van het eetbare landgoed op te slaan en te verwerken, reparaties uit te voeren, educatie te geven en scholen te ontvangen’’, aldus B en W. Bovendien kan het personeel er werken in een warme en droge omgeving.

Het landgoed vraagt 100.000 euro van Europa, 100.000 euro van de gemeente en neemt zelf 150.000 euro voor haar rekening.